Naantalista kadonneen 17-vuotiaan Otson katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta – reppu löytyi kodin läheltä: "Selkeästi jotain ikävää on tapahtunut"

Lounais-Suomen poliisi kertoo, ettei naantalilaisen Otso Setälän katoamiseen epäillä liittyvän rikosta. Pojan etsinnät jatkuvat yhä.

Poliisi löysi Otson repun omien etsintöjensä yhteydessä maastosta.

– Ei se hirveän kaukaa hänen kotoaan löytynyt. Kyllä se ihan kävelymatkan päässä oli, kertoo Lounais-Suomen poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja Kaarle Lönnroth MTV Uutisille.

Ei toimi normaalisti tällä tavalla

Otso asuu kotonaan vanhempiensa kanssa. Viimeisin havainto hänestä oli perjantaina kello 12.30, jolloin hän poistui kotoaan.

– Kyllä tämä huolta herättää. Ei poika normaalisti toimi näin. Mutta mikään ei viittaa rikokseen. Selvittelytyöt jatkuvat, mutta ei tämä mikään normaali tapaus ole. Kyllä tässä selkeästi jotain ikävää on tapahtunut. Mutta mitä, se on epäselvää, Lönnroth sanoo.

Poliisi on selvittänyt sitäkin mahdollisuutta, olisiko poika voinut pudota jäihin.

– Lämpötila on kuitenkin ollut sellainen, että käytännössä yhdessä yössä menee avanto umpeen. Ei siitä voi mitään sanoa, Lönnroth arvioi.

Useita viitteitä siitä, ettei ole rikosta

Joitakin vihjeitä poliisille on tullut.

– On erilaisia vihjeitä, missä on se mahdollisuus, että poika on havaittu. Mutta mitään aivan selvää faktaa, että olisi sama poika kyseessä, ei ole. Varmuutta asiaan ei ole saatu.

– Useampia sellaisia seikkoja on, mitkä viittaavat siihen, että rikosta ei tarvitse epäillä. Se on tämän hetken näkemys.

Etsintää tehty laajalti koko viikonlopun

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että pojan etsintä on työllistänyt poliisia koko viikonlopun ajan. Myös rajavartiolaitos on ollut mukana etsinnöissä omalla kalustollaan.

– Useita kymmeniä vapaaehtoisia pelastuspalvelurinkiin kuuluvia kansalaisia on myös ollut mukana. Poliisi kiittää etsintään osallistuneita yhteistyökumppaneita ja kansalaisia vihjeistä, kirjoittaa poliisi tiedotteessa.

Juttuun lisätty viimeinen kappale kello 17.09

Lue myös:

    Uusimmat