Mainos

Missä on kesken lenkin kadonnut Jaakko, 30? Kymmeniä vihjeitä saanut poliisi listasi vaihtoehdot

Yli kaksi viikkoa sitten kesken lenkiltä kadonneesta Jaakko Kujalasta on tullut poliisille kymmeniä vihjeitä, mutta toistaiseksi läpimurtoa ei ole tapahtunut.

Tiedätkö jotain?

30-vuotias tamperelainen Jaakko Kujala katosi iltapäivällä 19. syyskuuta Limingassa kesken lenkin.

Kujala on 172cm pitkä, hän on erittäin hoikka ja hänellä on pitkä musta tukka.

Kadotessaan hänellä oli yllään harmaa fleece-takki, farkut ja lenkkarit.

Kaikki havainnot Kujalasta pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.

– Vihjeitä on tullut eri puolelta Suomea siitä, että on tavattu kyseisiin tuntomerkkeihin sopiva henkilö. Näitä vihjeitä on sitten tarkisteltu, mutta mikään ei ole viitannutkaan siihen suuntaan, että kyseessä olisi tämä kadonnut henkilö, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela kertoo MTV Uutisille.

Kujala katosi sunnuntaina 19. syyskuuta Limingassa olleessaan lenkillä. Savelan mukaan miehellä ei ollut katoamishetkellä puhelinta tai lompakkoa mukanansa.

– Hänellä ei käytännössä ollut mukana muuta kuin päällä olleet vaatteet.

Maastoetsinnät lopetettu

Poliisin mukaan on useita vaihtoehtoja sille, mitä Kujalalle on lenkin aikana mahdollisesti tapahtunut.

– Joko hän on saanut sairaskohtauksen tai hän on kadonnut omasta halustaan, lähtenyt jatkamaan matkaansa. On myös mahdollista, että hän on joutunut onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi. Tosin mitään viitteitä ei siitä ole, että hän olisi joutunut rikoksen uhriksi. Siinä ne vaihtoehdot ovat käytännössä, Savela kuvailee.

Savelan mukaan on harvinaista, että poliisi aloitti miehen etsinnät niin nopeasti.

– Hänen henkilökohtaiseen terveydentilaan liittyneisiin asioihin en mene sen syvällisemmin. Jotakin tietenkin kertoo se, että tunti siitä, kun äiti havaitsi, ettei Jaakko tullut sovitusti lenkiltä, poliisi aloitti mittavat etsinnät. Ja kun kyseessä on 30-vuotias mies, on hyvin harvinaista, että näin reagoidaan, Savela sanoo.

Poliisi on lopettanut Kujalan etsimisen maastosta, tutkinnanjohtajan mukaan tällä hetkellä keskitytään lähinnä vihjeiden tarkistamiseen. 

– Omaiset ovat ilmeisesti jatkaneet etsintää vapaaehtoisten kanssa. Poliisi tarkistelee vinkkejä, joita toki toivotaan lisää, Savela sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.