Myytkö taloasi itse? Ota nämä asiat huomioon – ja varo karmeimpia virheitä

Liian asutun näköinen asunto ei saa ostajia innostumaan myytävästä asunnosta. Asunnon tulisi olla selkeä ja kodikas, jotta kuvista välittyisi potentiaalisen oman, tulevan kodin henki uusille asukkaille.

Iso osa asunnon onnistunutta myymistä on ostaja-ehdokkaiden houkuttelu esittelyyn. Huonolaatuiset kuvat sekaisista huoneista, joissa pyykit ja tavarat ovat levällään, eivät kuitenkaan houkuttele asuntoa etsiviä saapumaan tutustumiskäynnille.

Pienellä vaivalla varmistatkin hyvän ensivaikutelman ja sen, että kuvia katsovien huomio kiinnittyy ennen kaikkea siihen, voisiko kyseinen asunto olla heidän tuleva kotinsa. Sekaisesta ja täyteen sisustetusta huoneesta voi nimittäin olla hyvinkin vaikea nähdä, miten asunnon voisi sisustaa oman maun mukaisesti.

Näin valmistelet asuntosi kuviin

  • Tee perussiivous. Siisti ja puhdas koti, jossa tavarat eivät pursuile hyllyiltä, on kutsuva ja miellyttävä. Tiskaa siis keittöstä tiskit pois ja puhdista kaikki pinnat ja tasot. Siivoa kylpyhuone huolellisesti ja varmista, ettei pyykkejä ole kuivumassa. Vaihda käsipyyhkeet puhtaisiin ja raikkaan näköisiin. Pese ikkunat. Jos myyt asuntoasi syksyllä, tee myös pihasta kutsuvan näköinen ja haravoi lehdet.
  • Pakkaa kaikista huoneista pois ylimääräiset huonekalut, esineet ja muut turhat sisutuselementit, jotta huoneet eivät vaikuta täyteen sisustetuilta ja tunkkaisilta. Tee olohuoneesta kodikas, valoisa ja selkeä – siis yksinkertaisen kaunis. Tee olohuoneesta vielä viehättävämpi tuoreilla kukilla.
  • Käytä ehdottomasti laadukasta kameraa – jos mahdollista, niin järjestelmäkameraa. Tavallisten pokkareiden tai kännykkäkameroiden taso ei useimmiten riitä laadukkaisiin asuntokuviin. Älä käytä salamavaloa, sillä lopputulos tuskin näyttää hyvältä.
  • Ota kuvat noin 120 senttimetrin korkeudelta ja varmista, että kuvattavasta huoneesta tulee esiin sen todellinen muoto ja koko mahdollisimman hyvin.


LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja