Myymässä tai ostamassa kotia? Katso vinkit!

Taitava kunnostaja tuo esiin asunnon parhaat puolet – muttei sorru virheiden peittelyyn.Kiinteistönvälittäjä Outi Karppinen antaa vinkkejä asunnon myyjille ja ostajille!

Ensivaikutelma on kaiken A ja O

Selkeä näkymä asuntoon kutsuu peremmälle. Tuoksu, valoisuus ja värit rekisteröidään sekunneissa. Vältä huipputrendikkäitä tai liian erikoisia värejä ja sisustuselementtejä. Myytävässä asunnossa pitää olla paljon valoa. Kauniiden valaisimien ostaminen on edullinen ehostuskeino. Ostajakin näkee valossa paremmin kohteen ja tilan.

Tyhjennä asuntoa

Liika tavara häiritsee tilan hahmottamista. Myyjä raivaa selkeitä kulkureittejä, jotta asunnon katsoja voi liikkua ahdistumatta. Vie liian henkilökohtaiset tavarat pois. Kanna ylimääräinen tavara kokonaan pois asunnosta, sillä ostaja kurkistelee myös kaappeihin ja varastoihin.

Siivoa ja tuuleta

Myytävä asunto on siisti, raikas ja valoisa. Kaakeleissa ei ole kalkkitahroja, tiskipöytä on puhdas, ikkunat on pesty, wc:n altaat kiiltävät ja sormenjäljet on pyyhitty pois ovenpielistä ja hiekat imuroitu matolta.

Kunnosta ja uusi

Myytävässä asunnossa korjataan kaikki keskeneräinen ja rikkinäinen: listat, kaakeleiden saumaukset, rapistuneet maali- ja rappauspinnat. Kaikkein edullisimmat korjausvälineet ovat maali ja tapetti. Pintaremontissa kannattaa suosia neutraaleja värejä. Ostajan ei puolestaan pidä pelästyä väärän väristä seinää, koska pintojen väriä voi helposti vaihtaa.

Unohda isot remontit

Suurimmat remontit, kuten lämmitysjärjestelmien vaihdot, putkiremontit ja pesutilaremontit saattavat maksaa tuhansia euroja. Unohda pelkkä virheitä peittävä pintaehostus ja muista rakennusvaatimukset ja vastuukysymykset kunnostuksessa.

Sisusta

Myös aivan uusissa asunnoissa on nykyisin kalusteita vihjeinä siitä, millaisia toimintoja kussakin huoneessa voisi olla. Kalustus täsmentää mittasuhteita, siksi kannattaa välttää ylisuuria huonekaluja. Hankalasti kalustettavalta näyttäviin tiloihin voi hankkia sopivan sisustuksen. Usein ostaja haluaa myös tilaan hankitun huonekalun, jos se istuu hyvin paikoilleen. Lisäkoristeina voi olla harkitusti kukkia, pikkuesineitä ja tekstiilejä.

Tietopaketti asunnon myynnistä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja