Myyjä, katso kesämökkiäsi ostajan silmin!

Jos olet aikeissa laittaa mökkisi myyntiin, nyt on siihen hyvä aika. Keväisin ja kesäisin ostaja näkee mökin ja sen lähitienoon kauneimmillaan.

Ajattelitko laittaa kesämökkisi myyntiin? Kiinteistömaailma Mikkelin myyntipäällikön Liisa Kovasen mukaan mökkiään myyvän kannattaa katsoa omaa mökkiään ostajan silmin, sillä silloin huomaa parhaiten ne seikat, joihin täytyy puuttua.

– Ainakin turhat tavarat kannattaa viedä pois ja muutenkin laittaa mökki myyntikuntoon. Huolellinen siivous, pihan siistiminen, häiritsevien pusikoiden raivaaminen ja paikkojen kunnostus kaiken kaikkiaan ovat tarpeen. Lisäksi kannattaa tarkistaa, että esimerkiksi rakennusluvat ovat kunnossa ja nuohoukset on toimitettu, vinkkaa Kovanen.

Kovasen mukaan tällä hetkellä parhaiten kaupaksi alle 150 000 euron mökit. Ostajia löytyy niin vaatimattomammille mummonmökeille kuin mukavuuksillakin varustetuille mökeille.

– Yleensä mökit myydään välitysliikkeen kautta ja ostajina ovat joko keski-ikäiset tai jo eläkkeellä olevat pariskunnat. Myyjälle on turvallista käyttää välitysliikettä, joka selvittää myyjän puolesta kaikki tarpeelliset asiat, kuten rakennusoikeudet, vesijätöt, rajat ja tieoikeudet.

Katso, miten onnistuu hirsitalon nykyaikaistaminen Pientä pintaremonttia -ohjelmassa:

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat