Mysteeritauti jyllää huipputurnauksessa – Emil Ruusuvuori kärsineiden joukossa

Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa jyllää epämääräinen tauti, joka kaataa pelaajia pelikyvyttömiksi.

Suomen Emil Ruusuvuori joutui vetäytymään Yhdysvaltain avoimesta tennisturnauksesta jo ennen kuin se alkoi. Ruusuvuori ilmoitti, että ei pysty pelaamaan sairauden takia. Tarkempaa tietoa suomalaisen oireista ei ole, mutta hän ei suinkaan ole ainoa, joka on tuntenut olonsa heikoksi.

Huippupelaajista Dominic Thiem, Christopher Eubanks ja Ons Jabeur kärsivät fyysisistä oireista otteluissaan. Thiem joutui luovuttamaan toisen kierroksen ottelunsa Ben Sheltonia vastaan. Eubanks taisteli Benjamin Bonzia vastaan toisen kierroksen ottelun loppuun asti, mutta hävisi. 

Jabeur oli todella pahoissa ongelmissa avausottelussaan. Hänellä oli hengitysvaikeuksia ja yskäkohtauksia kentällä, ja hän sai hoitoa lääkäriltä kesken ottelun. Naisten maailmanlistan viidentenä oleva Jabeur kommentoi, että hän tunsi olonsa kuin zombiksi.

– Minun vatsani on kunnossa. Luulen, että minulla on flunssa. Tiedän, että osalla on ollut vatsaoireita, onneksi minulla ei, Jabeur sanoi ottelunsa jälkeen.

Jabeur onnistui ongelmista huolimatta raivamaan tiensä jatkoon avausottelustaan. Hän on edennyt jo kolmannelle kierrokselle, jossa hän kohtaa Marie Bouzkovan lauantaina.

Ei ole selvää, ovatko kaikki neljä sairastuneet samaan tautiin, mutta pelko epidemiasta on levinnyt tennisväen keskuuteen. Torstaina tuli yksi tapaus lisää, kun Ajla Tomljanovic vetäytyi toisen kierroksen ottelustaan Elena Rybakinaa vastaan. Hän ei maininnut mitään sairaudesta, mutta kirjoitti X:ssä (entinen Twitter), että hänen kehonsa tarvitsee lisää sopeutumisaikaa maailmanluokan tennikseen. Tomljanovic pelasi ensimmäisen ottelunsa tänä vuonna US Openin ensimmäisellä kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat