Harmiton korttipelituokio johti ongelmiin – tennistähden elämä Yhdysvaltojen avoimissa muuttui painajaiseksi

Ranskan Kristina Mladenovic aloitti Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen voitolla, kun Hailey Babtiste kaatui maanantaina erin 7-5, 6-1. Mladenovicille voitto oli tärkeä, sillä ranskalaisen elämä New Yorkissa on ollut viime päivinä haastavaa.

Turnauksen järjestäjät tiedottivat sunnuntaina yhden pelaajan saaneen koronavirustartunnan. Järjestäjät eivät paljastaneet tartunnan saaneen pelaajan nimeä, mutta pian kävi ilmi, että kyseessä oli Ranskan Benoit Paire. Hänen nimensä poistui turnauksen kaaviosta, ja Paire itse kertoi sosiaalisessa mediassa voivansa hyvin.

Kaikki Pairen kanssa lähikontaktissa olleet ja mahdollisesti koronavirukselle altistuneet joutuivat erityisjärjestelyiden kohteiksi. Mladenovicin kohtaloksi koitui BBC:n mukaan korttipelituokio hotellin aulassa, johon hänen ja Pairen lisäksi osallistui joukko muita pelaajia.

– Saimme pari päivää sitten huonoja uutisia. Siitä asti tämä on ollut minulle kuin painajaista, Mladenovic sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa BBC:n mukaan.

– En ollut varma, voinko pelata täällä. Olen ollut kuplassa, vähän kuin kuplassa kuplan sisällä, joten olen vain todella kiitollinen siitä, että pystyin pelaamaan turvallisesti. Voittaminen oli upeaa, enkä odottanut sitä.

BBC:n mukaan Mladenovic ja muut mahdollisesti altistuneet pelaajat käyvät päivittäin koronavirustestissä. Muuten lähes kaikki kontaktit ovat kiellettyjä.

– Saan pelata otteluni, mutta en saa tehdä mitään muuta. En tiedä, miten tämä toimii jatkossa, Maldenovic sanoi.

– Tämä on henkisesti todella raskasta. Minun täytyy kuitenkin voida keskustella järjestäjien kanssa ja järjestellä asioitani, että pysyn pelikunnossa ja varusteeni ovat kunnossa.

Mladenovic on turnauksessa sijoitettu kaksinpelin 30:nneksi. Hän on WTA-listalla kaksinpelissä sijalla 44. Ranskalaisen suurimmat saavutukset ovat kuitenkin nelinpelistä, jossa hän on rankingin kolmonen.

Mladenovic kohtaa kaksinpelin toisella kierroksella Venäjän Varvara Gratshevan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja