Myrskyistä Fortumille miljoonalasku - asiakkaita yhä sähköttä

Fortum kertoo jatkavansa pienjänniteverkon korjauksia tänään. Yhtiön mukaan aamun aikana vakituiset asukkaat Tuusulan, Järvenpään, Hyvinkään ja Turunmaan saariston alueilla on saatu sähkönjakelun piiriin.

Jäljellä olevat vauriot sijaitsevat osassa Vihtiä, Pohjois-Lohjaa, Nummi-Pusulaa, Saloa ja Someroa.

Ilman sähköä on edelleen noin 1 400 asiakasta Tapani- ja Hannu-myrskyn jäljiltä. Fortum yrittää saada tämän päivän aikana tuhatkunta asiakasta takaisin sähkönjakelun piriin.

Loput vakituiset asunnot pyritään saamaan valmiiksi viikonloppuun mennessä. Vasta sen jälkeen päästään korjaamaan vapaa-ajan asuntoihin liittyviä vikatehtäviä.

Fortum ilmoittaa jatkavansa työtä täydellä miehityksellä.

Jopa 190 000 asiakasta sähköttä

Samalla Fortum kertoo pörssitiedotteessaan, että myrskyt ovat aiheuttaneet yhtiölle noin 45 miljoonan euron kustannukset. Suomessa kustannuksia tuli noin 35 miljoonaa euroa ja Ruotsissa noin 10 miljoonaa euroa.

Myrskyt vahingoittivat sähköverkkoa sekä aiheuttivat merkittävän määrän poikkeuksellisen pitkiä sähkökatkoksia sähköyhtiöiden asiakkaille.

Tapaninpäivänä riehunut voimakkain myrsky 30 vuoteen ja sitä seurannut Hannu-myrsky aiheuttivat suuria tuhoja pääosin Etelä-, Länsi- ja Lounais-Suomessa. Pahimmillaan yli 190 000 Fortumin asiakasta oli ilman sähköä.

Suomen lisäksi myrskyt aiheuttivat jonkin verran sähkökatkoksia ja korjauksia myös Ruotsissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat