Mainos

Myrsky laantuu ja sateet väistyvät, juhannusviikolle luvassa aurinkoa

Viikonloppuna on satanut monin paikoin vettä taivaan täydeltä. Myös tuulet ovat puhaltaneet navakasti. Tänään sää alkaa vähitellen poutaantua ja tyyntyä.

Eilen alkanut kesämyräkkä on vähitellen laantumassa. Forecan ennusteen mukaan sateet väistyvät iltaan mennessä. Sää poutaantuu ensin etelässä lännestä alkaen, ja iltaa kohden sateet hiipuvat myös maan keskiosasta.

Tuuletkin laantuvat, mutta satunnaisia puuskatuulia saattaa esiintyä vielä päivän aikana. Myrskylukemiin tuulet eivät kuitenkaan enää nouse. Etenkin maan etelä- ja keskiosassa lounaistuuli on vielä paikoin voimakasta.

Päivälämpötila vaihtelee tänään 14 ja 18 asteen välillä. Lapissa lämmintä on 6–12 astetta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ensi viikolla harmaan sään ennustetaan selkenevän ja ilman lämpenevän. Viikonloppua kohti sään odotetaan paranevan entisestään ja lämpötilan nousevan paikoin jopa yli 20 asteeseen. Lämpimintä on Etelä- ja Keski-Suomessa. 

Satunnaisia kuurosateita saattaa esiintyä koko viikon, mutta yhtenäistä sadetta ei ennusteen mukaan esiinny.

Myrsky kaatoi puita ja riepoi pressuja

Eilisen myrskyssä kaatui puita monin paikoin ja enimmillään noin 14 000 kotitaloutta oli vailla sähköä. Suurin tuhoalue oli Kaakkois-Suomessa.  

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella oli eiliseen iltakuuteen mennessä ollut 40 myräkkään liittyvää vahingontorjuntatehtävää. Tehtävät olivat pääosin puiden kaatumisia teille ja sähkölinjoille. Yksittäisiä puita kaatui myös junaradoille ja rakennusten päälle.

Etelä-Savon pelastuslaitos raivasi tähän aamuun asti tielle kaatuneita puita Savonlinnassa ja Mäntyharjulla.

Jukolan viestissä kaatui puu katsojien päälle

Pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata torstaista asti riivanneet sateet aiheuttivat viikonloppuna tulvia teillä ja kiinteistöissä. Helsingin Sanomien mukaan säästä johtuvia tehtäviä on ollut torstaiaamusta sunnuntaiaamuun mennessä noin 30. Eilisiltana pelastuslaitoksen piti esimerkiksi käydä kiinnittämässä rakennustelineistä tuulen vuoksi irronneita pressuja.

Neljä Jukolan viestiin matkalla ollutta ihmistä loukkaantui eilen puun kaaduttua heidän päälleen Lappeenrannassa. 

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan tuulen voimasta kaatuneesta kuusesta saivat vammoja mies, nainen, tyttö ja poika. Tyttö loukkaantui vakavasti, ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan Helsinkiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.