Mainos

USA:n entinen oikeusministeri todistaa Trumpin neuvonantajan Venäjä-kytköksistä

Yhdysvaltojen entinen oikeusministeri Sally Yates on senaatin komitean kuultavana liittyen presidentti Donald Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytköksiin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Yates kertoo julkisesti, mitä hän tietää Venäjän kytköksistä Flynniin.

Uutiskanava CNN:n mukaan kuuleminen alkoi puoli kymmeneltä Suomen aikaa.

Presidentti Barack Obaman oikeusministerinä toiminut Yates oli virkaatekevä oikeusministeri tammikuussa, kun Flynnin eroon johtanut tapahtumaketju oli käynnissä.

– Kysykää Sally Yatesilta, valan nojalla, tietääkö hän miten salattuja tietoja päätyi sanomalehtiin pian sen jälkeen, kun hän oli selittänyt asian Valkoisen talossa, Trump tviittasi tänään.

Yatesin odotetaan kertovan senaatille, että hän varoitti Valkoista taloa Flynnistä useita viikkoja ennen kuin tämä erotettiin.

Viime viikolla CNN kertoi lähteisiinsä nojaten Yatesin kertoneen Trumpin hallinnolle tammikuussa, että Flynn valehteli kieltäessään keskustelleensa Venäjä-pakotteista Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään kanssa.

Flynn-skandaali on varjostanut Trumpin presidenttikauden alkua. Flynn joutui eroamaan helmikuussa, kun kävi lopulta ilmi, ettei hän ollut kertonut totuudenmukaisesti yhteyksistään Venäjän suurlähettilääseen.

Entisen oikeusministerin Yatesin ja Trumpin suhde on ollut torainen. Yatesin oli tarkoitus toimia virkaatekevänä oikeusministerinä siihen asti, kunnes Trump olisi saanut nimitettyä uuden ministerin, mutta Trump erotti Yatesin jo etukäteen, koska tämä asettui vastustamaan Trumpin maahantulokieltoa. ​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.