Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Trump vaikuttaa tietäneen Venäjä-yhteyksistä – jopa hänen kannattajansa toivovat presidentin olevan varovaisempi

Trumpin kannattajia yhdistää presidentin vilpittömän ihailun lisäksi yksi huoli: Venäjä-tutkinnan silmukan kiristyessä yhä useampi toivoo, että presidentti olisi sanoissaan varovaisempi.

Lauantai-iltana Suomen aikaa Trumpin twiitti osoitti, että huolelle on syytä. Trumpin Twitter-tilillä julkaistiin seuraava lause: ”Jouduin erottamaan kenraali Flynnin, koska hän oli valehdellut varapresidentille ja FBI:lle.”

Twiitti aloitti saman tien myrskyn sosiaalisessa mediassa, sillä lause antaa kuvan, että Trump tiesi silloisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajansa Michael Flynnin valehdelleen liittovaltion poliisille. Valkoisesta talosta vuodettiin kohun keskellä, että twiitin olisi kirjoittanut Trumpin henkilökohtainen lakimies, mutta se ei muuta kysymystä, sortuiko Trump sittenkin oikeuden estämiseen?

Kerrataan lyhyesti: Trump tiesi alusta asti, että pitkän linjan poliittisella toimijalla Flynnillä on yhteyksiä idässä. Hänestä on muun muassa valokuva, kun hän illallistaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Trump kuitenkin otti Flynnin sisäpiiriinsä jo kampanja-aikoina ja myöhemmin harkitsi Flynniä varapresidentikseen.

Niin Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kuin entinen virkaa tehnyt oikeusministeri Sally Yates varoittivat Trumpia Flynnistä. Flynn ehti kuitenkin olla maan kansallisen turvallisuuden tietojen äärellä viikkoja ja Trump on puolustanut Flynniä viime päiviin saakka.

Kysymys oikeuden estämisestä nousee jälleen esiin, sillä Trump irtisanoi Venäjä-tutkintaa johtaneen FBI:n entisen johtajan James Comeyn. Comey on myöhemmin kertonut valan vannoneena, että potkut tulivat sen jälkeen, kun hän ei suostunut Trumpin pyyntöön luopua Flynniin kohdistuvasta tutkinnasta. Mikäli presidentti tiesi, että Flynn on valehdellut FBI:lle, miksi hän puolusti häntä? Vai tietääkö Flynn jotain mitä presidentti tai hänen lähipiirinsä ei halua muiden tietävän? Miksi ylipäätänsä Flynnillä tai kampanja-aikaisella avustajalla George Papadopouluksella oli syytä valehdella FBI:lle Venäjästä?

Kyseenalaisella twiitillä Trump käänsi kuitenkin viimein syyllisyytensä myöntäneelle Flynnille selkänsä. Valkoisen talon virallinen versio on, että Flynn on toiminut vääryyksissään yksin.

New York Times raportoi kuitenkin lauantaina, että lehti on nähnyt sähköposteja, missä Flynn on saanut ohjeita Venäjän silloisen Yhdysvaltain suurlähettilään tapaamiseen Trumpin ”korkea-arvoiselta virkamieheltä”. Moni merkki viittaa siihen, että virkamies olisi Trumpin vävypoika Jared Kushner. On hankala uskoa, että vävy tekisi merkittäviä liikkeitä appiukon ja tulevan Yhdysvaltain presidentin selän takana.

FBI:n puolelle hypännyt Flynn on onneksi luvannut kertoa meille totuuden. Sen vuoksi kannattajia jännittää ja heillä onkin syytä. Katsotaan kuka kärähtää seuraavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.