Myös suurikokoisempi tuleva kolmikamerainen huippu-iPhone esillä mallinnetuissa kuvissa

Vuotaja OnLeaks on jatkanut eilistä iPhone XS:n seuraajan mallinnosten paljastustaan esittelemällä mallinnetuissa kuvissa yhteistyössä CashKaro-sivuston kanssa myös suurikokoisemman iPhone XS Maxin seuraajaksi tulossa olevan iPhone-mallin.

OnLeaksin eli Steve Hemmerstofferin vuodot perustuvat hänen tehtaalta käsiinsä saamiin suunnittelutiedostoihin, joiden perusteella OnLeaks on materiaalinsa tuottanut.

Uusissa materiaaleissa on nähty nyt sekä 5,8 että 6,5 tuuman näytöillä edeltäjiensä tapaan varustetut iPhone-mallit. Kummassakin suurin ulkoinen uudistus on kolme takakameraa sisältävä ja aiempaa kookkaampi kamera-alue takana vasemmassa yläkulmassa. OnLeaksin kertomien tietojen mukaan uusissa iPhoneissa olisi uudenlainen lasirakenne, jossa myös kamerakohouma olisi samaa yhtenäistä lasia kuin muu takapinta.

Jo aiemmin huhuissa esillä on ollut, että uusissa iPhone-malleissa lasipinnassa takana pitäisi olla uusi ”huurteinen” viimeistely tavallisen kiiltävän pinnan sijaan.

OnLeaksin materiaalit ovat kertoneet myös uudelleensuunnitellusta hiljennyskytkimestä, joka on muodoltaan pyöreä ja muistuttaa aiemmin iPadeissa nähtyä.

Uuden suuremman iPhone-huippumallin mitat ovat OnLeaksin mukaan 157,6 x 77,5 x 8,1 millimetriä (vs. iPhone XS Max 157,5 x 77,4 x 7,7 millimetriä). Paksuus kamerakohouman kohdalta on 9,3 millimetriä.

Tyylikkäitä paljastuksia tulevista iPhoneista nähdään varhaisessa vaiheessa, sillä julkistuksen odotetaan tapahtuvan tavanomaiseen tapaan vasta syyskuussa.

Applelta odotetaan tänäkin vuonna kolmea uutta iPhone-mallia. iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat Bloombergin mukaan koodinimiltään D42 ja ja nyt esillä oleva D43, ja lisäksi tulossa on seuraaja edullisemmalle iPhone XR:lle. Näyttöjen koot ovat säilymässä ennallaan 5,8 ja 6,5 tuumassa sekä 6,1 tuumassa. Uusien mallien odotetaan näyttävän pääosin nykyisiltä edeltäjiltään kameroihin liittyviä muutoksia lukuun ottamatta.

Uusi Apple-järjestelmäpiiri ja päivitetty Face ID -kasvojentunnistuksen sensori tulevat kuulumaan huhujen mukaan vuoden 2019 iPhone-uudistuksiin.

Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo puolestaan on raportoinut uusien iPhone-mallien etukameran tarkkuuden olevan kasvamassa nykymallien 7 megapikselistä 12 megapikseliin. Kolmas takakamera uusissa iPhoneissa on ultralaajulmakamera. Kuon mukaan uudet iPhonet tulevat tukemaan myös käänteistä langatonta latausta eli muiden laitteiden lataamista asettamalla ne takapinnan päälle kuten jo Huawei- ja Samsung-huippupuhelimissa. Osaltaan tästä syystä uusiin iPhoneihin on tulossa myös suuremmat akut.

Apple tulee näillä näkymiin jatkamaan yhä omalla Lightning-liitännällään, ja näin harkittua siirtymistä USB-C-liitäntään olisi vähintäänkin lykätty.

OnLeaks on aiemmin julkaissut mallinnoskuvia myös erilaisesta kolmella takakameralla varustetusta iPhonesta, mutta näyttää siltä, että lopulta tuotantoon on etenemässä neliömäisen kamera-alueen sisältävä malli.

Lue myös:

    Uusimmat