Myös Oulun teatteri perui Aku Hirviniemen pikkujouluesityksen: "Tässä tilanteessa emme nähneet muita vaihtoehtoja"

Töllötuomarit puivat Aku Hirviniemen anteeksipyyntöä 3:03
Katso myös: Töllötuomarit puivat Aku Hirviniemen anteeksipyyntöä

Oulun teatteri tiedottaa peruneensa Akun ja Iiron pikkujoulushow -esityksen.

Oulun Teatteri perui näyttelijä Aku Hirviniemen ja pianisti-säveltäjä Iiro Rantalan Akun ja Iiron pikkujoulushow -esityksen. Oulun teatteri kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan.

Akun ja Iiron pikkujoulushow vaihtuu Oulun teatterissa esitykseen Pikkujouluista parhain – sydämeeni Oulun teen.

Oulun teatteri ei pidä Akun ja Iiron pikkujoulushow’n esittämistä mahdollisena Aku Hirviniemen ollessa keskellä seksuaalista häirintää koskevaa kohua. Vallitsevassa tilanteessa Oulun teatteri haluaa valita turvallisimman vaihtoehdon, joka huomioi eri osapuolet, Oulun teatterin somessa ja verkkosivuilla kerrotaan.

Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kommentoi esityksen perumista teatterin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

– Tekijät ovat kuvailleet Akun ja Iiron pikkujoulushow’n sisältävän ronskia kieltä ja kaksimielistä huumoria. Teatteri voi ehdottomasti tarjota katsojilleen myös provosoivia sisältöjä, mutta aiheesta julkisuudessa käyty keskustelu saattaa vaikuttaa siten, että juuri tämän esityksen sisällöt voidaan kokea epämukaviksi. Emme osallistu kenenkään ammatilliseen mitätöintiin. Meidän on kuitenkin varmistettava arvojemme mukainen toiminta. Tässä tilanteessa emme nähneet muita vaihtoehtoja kuin peruuttaa kyseinen esitys, Lehmuskallio kommentoi.

Seiska uutisoi lokakuussa Hirviniemen lähetelleen lukuisia epäasiallisia, seksuaalissävytteisiä viestejä naisille. Hirviniemi kommentoi asiaa ensimmäisen kerran Instagram-tilillään tiistaina 21. marraskuuta.

Tapahtumapaikka Kangasala-talo tiedotti eilen keskiviikkona peruvansa Hirviniemen ja Rantalan pikkujoulushow'n keskiviikkona 13.12.2023.

Tiistaina tiedotettiin, että Hirviniemi jää pois myös Helsingin Kaupunginteatterin Ilmasta rahaa -tuotannosta. Teatteri tiedotti päätyneensä ratkaisuun vakavan harkinnan jälkeen.

Maanantaina tuotantoyhtiö Hihhihhii ilmoitti tiedotteessaan Hirviniemen eroavan hallituksesta. Tiedotteessa kerrotaan näyttelijän eroavan hallituksesta "taatakseen yhtiölle työrauhan". 

 

Lue myös:

    Uusimmat