Myös Irlanti laittoi AstraZenecan koronarokotteen jäähylle – taustalla mahdollinen veritulppariski

1:31
Katso myös: Suomi jatkaa AstraZenecalla rokottamista

Myös Irlanti on keskeyttänyt AstraZenecan koronarokotteen käytön tilapäisesti. Asiasta kertoi maan terveysministeriön edustaja sen jälkeen, kun maan koronarokoteryhmä oli suositellut asiaa.

Suosituksen takana oli mahdollinen veritulppariski, jonka takia jo lukuisat maat ovat jo keskeyttäneet AstraZenecan rokotteen käytön.

Irlannissa oli keskiviikkoon mennessä annettu noin 570 000 koronarokoteannosta. Näistä 109 000 on ollut AstraZenecan rokotetta. 

Maailman terveysjärjestö WHO sanoi perjantaina, ettei rokotteen käytön lopettamiseen ole mitään syytä. Euroopan lääkevirasto (EMA) on sekin linjannut, että yhtiön koronarokotteen käyttö voi jatkua samalla, kun veritulppatapausten tutkinta jatkuu.

Suomessa lääkealan turvallisuuskeskus Fimean mukaan AstraZenecan koronarokotteen käyttöä jatketaan Suomessa toistaiseksi kuten tähänkin asti.

Rokotteen käytön on keskeyttänyt esimerkiksi Tanska. Asiasta kertoi torstaina pääministeri Mette Frederiksen. Syynä oli maan terveysviranomaisten mukaan useiden henkilöiden saamat vakavat veritulppaoireet. Viranomaisten mukaan sitä ei kuitenkaan vielä voitu sanoa, onko rokotusten ja veritulppien välillä yhteys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja