Mainos

Soini: Matka Turkin EU-jäsenyyteen on valovuosien pituinen

2:11

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan hänellä ei ole tietoa, että Turkin vallankaappausyritykseen liittyviä henkilöitä olisi hakenut turvapaikkaa Suomesta.

Soini toteaa, että turvapaikkahakemukset käsitellään yksilökohtaisesti ja Suomen lakien mukaan. Soini puhui eilen puhelimessa Turkin ulkoministerin kanssa eikä keskustelussa ollut esillä Suomen suhtautuminen Turkin vallankaappausyritykseen liittyviin henkilöihin.

Itävallan liittokansleri Christian Kern haluaisi keskustella eurooppalaisten valtionjohtajien kanssa Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen lopettamisesta.

Soini kommentoi ehdotusta sanomalla, että hänen mielestään yhteistyö on parempi asia kuin yksipuoliset julistukset. Hänen mukaansa nyt on hyvin tärkeää, että Turkki ei kriisiydy ja käänny sisäänpäin.

– Jokainen ymmärtää, että matka Turkin EU-jäsenyyteen on valovuosien pituinen, Soini lisää.

Suomella ja Turkilla on perinteenä järjestää yhteinen rauhanvälityksen aamiaistilaisuus YK-viikolla New Yorkissa syyskuussa. Soini kysyi puhelinkeskustelussa Turkin ulkoministeriltä järjestetäänkö tilaisuus, ja sai myöntävän vastauksen.

Juttua muokattu 15.49: Korjattu sanamuotoja siitä, että kyseessä oli vallankaappausyritys, joka ei siis onnistunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.