Myanmarin sotilasjuntta lykkää jälleen maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeuskäsittelyä

5:37
Suomalainen lähetystyöntekijä kertoo olosuhteista Myanmarissa.

Myanmarin sotilasjuntta on lykännyt jälleen maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeuskäsittelyä. Asiasta kertovat hänen asianajajansa, joiden mukaan käsittelyä on lykätty toukokuun 10. päivään.

Suu Kyitä vastaan on nostettu useita rikossyytteitä muun muassa koronamääräysten rikkomisesta ja laittomista radiopuhelimista.

Helmikuun alun sotilasvallankaappauksen jälkeen maassa on ollut toistuvasti uutta sotilasjohtoa vastustavia mielenosoituksia, joita juntta on tukahduttanut kovin ottein. Protesteissa on kuollut ainakin yli 750 ihmistä.

Kriisin on pelätty pahimmillaan johtavan maassa pitkään hiljaisella liekillä kyteneiden etnisten konfliktien leimahtamiseen täysimittaiseksi sisällissodaksi. Esimerkiksi maan itäosassa on käyty taisteluita KNU-kapinallisryhmän ja juntan välillä

Muun muassa Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö (ASEAN) on vaatinut loppua väkivaltaisuuksille. Juntta ilmoitti kuitenkin tiistaina, että se on valmis ehdotettuihin rauhantoimiin vasta, kun "maan tilanne on vakautunut". 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja