Muuttaja, muista päivittää sähkösopimus!

Uuden sähkösopimuksen tekeminen voi unohtua muuttopuuhissa. Asukas on kuitenkin vastuussa sopimuksen solmimisesta – poikkeuksena ovat useimmiten vain opiskelija-asuntolat.

Sähköyhtiöön on hyvä ottaa yhteyttä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Sähköä myyvän yhtiön voi kilpailuttaa ja usein se muuton yhteydessä kannattaakin tehdä. Siirtoyhtiö on aina paikallinen. Muuttajan ei kuitenkaan tarvitse ottaa yhteyttä molempiin yhtiöihin, vaan yhteydenotto myyjään riittää.

– Sähkösopimus on järkevintä tehdä aina yhden asukkaan nimelle. Eli jos muuttaa saman katon alle vaikkapa kämppisten kanssa, sopimus tehdään vain yhdelle nimelle ja maksetaan yhdessä, energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallilta neuvoo.

Uuden sähkösopimuksen voi tehdä netissä tai soittaa valittuun sähköyhtiöön.

Ole ajoissa liikkeellä

Jos uusi asunto on ollut pitkään tyhjillään, sähköt on voitu kokonaan katkaista. Asia selviää kysymällä asunnon myyjältä, vuokranantajalta tai ottamalla yhteyttä sähköyhtiöön. Sähköjen uudelleen kytkennän tekee paikallinen verkkoyhtiö, joka ei veloita normaalina työaikana tehdystä kytkennästä.

– Verkkoyhtiöillä voi olla erilaisia toimintatapoja, mutta yleensä kytkentäpyyntö pitää tehdä puoleenpäivään mennessä, jos haluaa kytkennän veloituksetta samalle päivälle ja työajan sisällä. Työajan ulkopuolella kytkentä tulee asukkaalle kalliimmaksi, Laakkonen varoittaa.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Vattenfall

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat