Muuta asenteesi positiiviseksi – näin se onnistuu

Haluaisitko muuttua positiivisemmaksi? Omaksu uusi asenne ja muutu positiivisuuden sanansaattajaksi!

Negatiiviset ajatukset vievät hurjasti aikaamme. Asennoituminen aivan uudella tavalla voi muuttaa koko ajatusmaailman, jos tavoitteena on uusi positiivinen asenne.

1. Nautiskele positiivisista asioista

Tutkimukset ovat osoittaneet, että negatiivisten tunteiden omaksuminen tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin positiivisten tunteiden. Negatiivinen ajatus valtaa mielen miltei heti, mutta positiivisten tunteiden omaksuminen voi viedä 5–20 sekuntia.

Kun jotain positiivista tapahtuu, pysähdy kuuntelemaan itseäsi ja seuraa tilannetta. Laajenna positiivista kokemusta keskittymällä siihen ja nauttimalla hetkestä. Tällä keinolla positiiviset hetket pysyvät myös mielessä paremmin.

2. Ole kiitollinen

Kiitollisuuden ilmaiseminen ruokkii positiivisia tuntemuksia. Kiitospäiväkirjan pitäminen helpottaa myös positiivisten tapahtumien muistelussa. Ole tietoisesti kiitollinen pienistäkin hyvistä asioista, joita elämässäsi tapahtuu, äläkä arkaile kirjoittaa niitä ylös.

3. Valikoi lukemisesi

Maailmassa tapahtuu päivittäin hurjasti negatiivisia asioita. Jos omaa ajatusmaailmaa haluaa muuttaa positiivisemmaksi, voi olla hyvä ottaa hieman etäisyyttä esimerkiksi erityisen negatiivisiin uutisiin. Mielen voi irrottaa negatiivisista tai murheellisista ajatuksista pitämällä tiedostettua taukoa maailman tapahtumista. Jo 24–48 tunnin tauko voi kirkastaa mieltä ja ajaa ajatuksia positiivisempaan suuntaan.

4. Tee tarkkoja huomioita

Yksi merkittävä osa negatiivisuutta on uhkien yliarviointi. Ihmisen henkiinjäämisessä evoluution kuluessa on ollut parempi, että uhkat yliarvioidaan, kuin että uhkat aliarvioitaisiin.

Jos jotain yllättävää tapahtuu, kannattaa pysähtyä hetkeksi ja miettiä, kuinka paha tilanne todella on. Usein hetken miettimistauko voi paljastaa, että alunperin oletettua vahinkoa ei ole edes sattunut oletetussa laajuudessa.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja