Muusikko lähetyksessä: Tällaisia yllätyksiä tuli eteen freelance-keikoilla

Musiikin monitoimimies Kai Lind kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten erikoisiin tilanteisiin hän joutui esiintyessään freelancerina.

Muun muassa Four Cats -yhtyeestä tutulla Kai Lindillä on omakohtaisia kokemuksia hullusta freelance-kaudesta, jolloin keikat tarjosivat enemmän yllätyksiä esiintyjälle kuin katsojille.

– Ensimmäinen freelance-keikka oli pohjoiseen, jossa keski-ikä oli 80 vuotta. Kokoonpano oli pari, kolme viulua, haitari ja mandoliini, Lind muisteli.

Lindin tullessa keikalle paikalliset tiedustelevat, onko nuorella miehellä nuotteja. Lind vastaa myöntävästi ja tarjoaa kipaleita, jotka olivat siihen aikaan muodissa. Tutkailtuaan tarjontaa, paikalliset ilmoittavat, että ei käy. He kehottavat nuorta miestä valitsemaan kappaleet vanhasta nuottikirjasta, joka alkoi Dominovalssilla.

– Ei se mitään. Otetaan tämä Dominovalssi sitten. Se on jotenkin tuttu. Muut kappaleet menivät, miten menivät. Minun piti katsoa nuoteista ja sanoista yhtä aikaa, koska enhän minä niitä osannut. Siinä sävellajissa, missä laulut olivat ja missä he ne soittivat, lopputulos oli kyllä musiikillisesti hirvittävä, Lind totesi.

Saapuessaan eräälle toiselle freelance-keikalle, yleisö odotti jo valmiina katsomossa. Lind tiedusteli, milloin orkesteri tulee paikalle. Vastaus oli yllättävä: "Ei se tule ollenkaan. Lava on teidän".

– Kysyin, että mitä minun pitää nyt tehdä. Voltteja? Taikatemppuja? Ja vastaus oli, että ihan mitä vain, Lind kertoi.

Hän sai kuulla, että bändi on tulossa paikalle vasta parin tunnin päästä. Sinä aikana Lind saisi esiintyä ihan vapaasti. Siihen hän ei suostunut, vaan pyysi paikallisia hakemaan bändin paikalle.

– Kyllä se bändi tuli, mutta pari tuntia siihen meni. En tiedä, mitä se myyjä on oikein funtsannut, Lind naurahti.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, minkä sattuman kautta Lind päätyi laulusolistiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja