Muumi-festarin vaikeudet jatkuvat – vetonaula Robin perui keikkansa

Maailman ensimmäisen Muumi-festivaalin vetonaula Robin ei pääse esiintymään tapahtumassa. 

Tove Janssonin luomat Muumi-hahmot saavat tänä kesänä ensimmäistä kertaa omat festivaalinsa.

Muumi-festivaalia on mainostettu näyttävästi läpi kevään. Alkujaan kaksipäiväistä tapahtumaa oli määrä juhlia juhannusviikonloppuna 24.-26. kesäkuuta. Festivaalin ajankohta kuitenkin siirrettiin elokuulle vain kolmen viikon varoitusajalla.

Siirtoa perusteltiin sillä, että ajankohdasta oli tullut paljon valituksia. Festivaalin Facebook-sivuille satoi kuitenkin paljon pettyneitä ja vihaisia kommentteja siirron lyhyestä varoitusajasta.

Ajankohdan mukana vaihtui myös tapahtumapaikka. Festivaali on määrä järjestää Bodominjärvellä Espoon Oittaalla, mutta paikka vaihdettiin Espoon Metro Areenaksi. 

Tapahtuman myyntiä ja markkinointia hoitava Tedy Salutskij kommentoi Helsingin Sanomille, että paikka siirtyi osittain myös luonnonsuojeluun liittyvien seikkojen vuoksi. 

– Viime hetkillä on tullut ilmi esimerkiksi luonnonsuojeluun liittyviä seikkoja, jotka rajoittavat sitä millaista tapahtumaa alueella voi järjestää, Salutskij kommentoi haastattelussa. 

Nyt festivaalia koetellaan jälleen, sillä tapahtuman vetonaula, lasten suosikkilaulaja Robin, joutuu perumaan esiintymisensä. Robin kertoo Facebookissa, että hän ei pääse esiintymään festareille kiertueteknisistä syistä.

Festivaalin verkkosivuilla kerrotaan yhä, että Robin esiintyy tapahtumassa. 

Muumi-festivaalit järjestetään 20.–21. elokuuta. Juhannukseksi ostetun lipun voi palauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat