Musti Group: Mahdollinen syy lemmikkien sairastumiseen selvinnyt

Mikä ihmeen SMAAK? Tällaista on kohuttu ja takaisinvedetty Mustin ja Mirrin koiranruoka 1:21
Tällaista on kohuttu ja takaisinvedetty SMAAK-koiranruoka.

Musti Group kertoo, että mahdollinen syy lemmikkien sairastumisiin on ulkomainen perunahiutale, jota on ollut takaisinvedetyistä SMAAK-koiranruoista.

Musti Groupin mukaan kyseisissä SMAAK-tuotteissa käytetty perunahiutale on peräisin Alankomaista. 

Kyse on näistä tuotteista:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg BBD 12/04/2025, 13/04/2025 

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg BBD 19/04/2025

– Sairastuneiden koirien oireiden ja ruoan ainesosien perusteella on hyvin mahdollisesti kyse glykoalkaloidimyrkytyksestä. Asiantuntijamme ovat päätelleet, että syynä voisi olla glykoalkaloidien korkea pitoisuus ulkomailta tuodussa perunahiutale-erässä, toteaa Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg tiedotteessa. 

Rönnberg kertoo, että glykoalkaloideille ei EU:ssa ole rehurajoja. Sen vuoksi eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa joka erästä kyseisiä arvoja. 

– Jatkossa tulemme omalla tehtaallamme itse mittaamaan jokaisen erän glykoalkaloiditason. 

Eläinlääkärit arvioivat aiemmin MTV Uutisille, että koirien oireiden takana saattaisi juurikin olla perunoissa toisinaan ilmenevä solaniinimyrkky ja solaniinisukuiset glykoalkaloidit. 

Toimitusjohtaja: "Korvaamme kyseisiin tuote-eriin liittyvät eläinlääkärikulut"

Musti Groupin toimitusjohtaja sanoo, että Musti Group tulee tehostamaan Liedon tehtaan omavalvontaa. Musti Group on myös lopettanut tilaamisen kyseiseltä perunahiutaleen valmistajalta. 

– Haluan sydämestäni pyytää asiakkailtamme anteeksi, etenkin näistä tuotteista sairastuneiden lemmikkien omistajilta. Tällaisen tapahtuminen ei ole hyväksyttävää. Näin ei saisi tapahtua koskaan. 

– On selvää, että korvaamme kyseisiin tuote-eriin liittyvät eläinlääkärikulut. Palaamme tämän tärkeän asian ohjeistukseen mahdollisimman pian, Rönnberg sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat