Mustin ja Mirrin koiranruokakohu: Korvaako vakuutusyhtiö lemmikin sairastumisen?

Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinnut mennä niin pieleen?" 2:46
Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinut mennä niin pieleen?"

Eläintarvike- ja eläinkauppa Musti ja Mirri kertoo saaneensa useita reklamaatioita koskien SMAAK Herkkä kala viljaton -tuotteita. 

Koiranomistajat kertovat lemmikkiensä saaneen rajuja oireita syötyään kyseistä tuotetta. MTV Uutisten tavoittamat eläinlääkärit epäilevät oireiden viittaavan toksiineihin.

MTV Uutiset tiedusteli, miten vakuutusyhtiö suhtautuu tämänkaltaiseen tilanteeseen. Vakuutusyhtiö LähiTapiolasta kommentoidaan asiaa yleisellä tasolla. Yhtiö ei kommentoi tiettyä yksittäistä tapausta. 

Lähi-Tapiolan korvauspäällikkö Maarika Vauhkonen kertoo, että lemmikin vahingon korvattavuutta arvioidaan aina vakuutusehtojen perusteella.

Vauhkosen mukaan koiran tai kissan eläinlääkärikuluvakuutuksesta korvataan vakuutusehtojen mukaisesti muun muassa eläinlääkärin suorittamat eläinlääketieteellisesti perustellut tutkimukset ja hoidot. 

Myös hoidon yhteydessä käytetyt lääkkeet sekä side- ja hoitotarvikkeet sekä eläinlääkärikäynnin yhteydessä sairauden välittömään jatkohoitoon määrätyt lääkkeet ja sidetarvikkeet korvataan. 

Vauhkosen mukaan vakuutuksenottajalla on valintansa mukainen enimmäiskorvausmäärä korvattaville eläinlääkärikuluille. Enimmäiskorvausmäärä voi olla esimerkiksi enintään 2 000, 3 000 tai 4 000 euroa yhtä vakuutuskautta kohti.

– Korvattavissa kuluissa on aina omavastuu, joka on 60 euroa ja sen ylittävistä kuluista 25 prosenttia jokaista eläinlääkärikäyntikertaa kohti. Erillisten apteekista ostettujen reseptilääkkeiden omavastuu on 25 prosenttia kuluista, kun kyseessä on eläinlääkärikäynnin yhteydessä sairauden tai tapaturman hoitoon määrätty jatkohoitolääke.

Vauhkosen mukaan LähiTapiolan tiedossa ei ole, että Suomessa olisi aiemmin sattunut vastaavaa toksiineihin liittyvää laajaa tapausta.

Vauhkonen kertoo, että LähiTapiolan tietoon ei ole tullut nyt julkisuudessa olleeseen tapaukseen liittyviä korvaushakemuksia.

Lue myös:

    Uusimmat