Musta Barbaari avoimena rasismista: Mummot sylkivät päälle

Räppäri Musta Barbaari sai osakseen rasistisen palautevyöryn Megadeth-tempauksensa ansiosta. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun mies on kohdannut rasismia.

Megadeth-tempauksellaan otsikoihin noussut räppäri Musta Barbaari joutui temppunsa ansioista rasistisen palautevyöryn kohteeksi. Netin keskustelupalstat ja sosiaalinen media on täynnä toinen toistaan rajumpia, rasistisia kommentteja. Rasismi-keskustelua käydään esimerkiksi Twitterissä #rasismi2014 -hashtagillä. 

Suomalaisen isän ja tansanialaisen äidin perheeseen syntynyt räppäri on hyvin avoin kohtaamastaan rasismista Suomessa. Asioita kaunistelemalla ei ihmisiä saa heräteltyä todellisuuteen.

– Haluan näyttää, mitä maahanmuuttajat joutuvat kokemaan täällä ja kertoa, millaista on kasvaa tummaihoisena Suomessa. Toivon, että tapahtumat pistävät ihmiset ajattelemaan ja muuttavat heidän käsityksiään, Musta Barbaari toteaa.

– Yritän tehdä rasismin vastaista työtä ja taistella loppuun asti, hän jatkaa.

"Tempaus huuhtoi esiin ison joukon rasisteja"

Musta Barbaari kertoo saaneensa olla rasismin suhteen jo hetken rauhassa, mutta viimeisin Megadeth-tempaus herätti jälleen rasistisen palautevyöryn.

– Voisin kuvitella, että rasismi julkisuuden myötä väheni hieman, ja sain olla jo vähän aikaa rauhassa, mutta Megadeth-tempaus huuhtoi esiin taas ison joukon rasisteja.

– Rasismin piirteet tulevat enemmän esiin internetissä, kadulla ihmiset ovat arempia heittämään rasistisia kommentteja.

Räppärin mukaan pahinta rasismi oli hänen ollessaan teini-iässä.

– Mutsi on myös kertonut lapsuudesta vaikka mitä tarinoita 90-luvulta. Itse istuin vielä rattaissa, enkä ymmärtänyt niitä tilanteita silloin, mutta muistan, että meille huudeltiin, että siinä neekeri työntää apinaa.

– Lisäksi muistan, että mummot Turussa sylkivät meidän päällemme, mies toteaa surullisena. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja