Mainos

Musta Barbaari avoimena rasismista: Mummot sylkivät päälle

Räppäri Musta Barbaari sai osakseen rasistisen palautevyöryn Megadeth-tempauksensa ansiosta. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun mies on kohdannut rasismia.

Megadeth-tempauksellaan otsikoihin noussut räppäri Musta Barbaari joutui temppunsa ansioista rasistisen palautevyöryn kohteeksi. Netin keskustelupalstat ja sosiaalinen media on täynnä toinen toistaan rajumpia, rasistisia kommentteja. Rasismi-keskustelua käydään esimerkiksi Twitterissä #rasismi2014 -hashtagillä. 

Suomalaisen isän ja tansanialaisen äidin perheeseen syntynyt räppäri on hyvin avoin kohtaamastaan rasismista Suomessa. Asioita kaunistelemalla ei ihmisiä saa heräteltyä todellisuuteen.

– Haluan näyttää, mitä maahanmuuttajat joutuvat kokemaan täällä ja kertoa, millaista on kasvaa tummaihoisena Suomessa. Toivon, että tapahtumat pistävät ihmiset ajattelemaan ja muuttavat heidän käsityksiään, Musta Barbaari toteaa.

– Yritän tehdä rasismin vastaista työtä ja taistella loppuun asti, hän jatkaa.

"Tempaus huuhtoi esiin ison joukon rasisteja"

Musta Barbaari kertoo saaneensa olla rasismin suhteen jo hetken rauhassa, mutta viimeisin Megadeth-tempaus herätti jälleen rasistisen palautevyöryn.

– Voisin kuvitella, että rasismi julkisuuden myötä väheni hieman, ja sain olla jo vähän aikaa rauhassa, mutta Megadeth-tempaus huuhtoi esiin taas ison joukon rasisteja.

– Rasismin piirteet tulevat enemmän esiin internetissä, kadulla ihmiset ovat arempia heittämään rasistisia kommentteja.

Räppärin mukaan pahinta rasismi oli hänen ollessaan teini-iässä.

– Mutsi on myös kertonut lapsuudesta vaikka mitä tarinoita 90-luvulta. Itse istuin vielä rattaissa, enkä ymmärtänyt niitä tilanteita silloin, mutta muistan, että meille huudeltiin, että siinä neekeri työntää apinaa.

– Lisäksi muistan, että mummot Turussa sylkivät meidän päällemme, mies toteaa surullisena. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja