Mainos

Muslimit keräävät varoja tuhotun juutalaishautausmaan korjaamiseksi

1:13

Yhdysvalloissa kaksi muslimiaktivistia on aloittanut keräykseen tukeakseen juutalaisyhteisöä, jonka hautausmaalla tuhottiin yli 150 hautakiveä, kertoo Washington Post -lehti.

– Tämän varainkeruukampanjan avulla haluamme lähettää viestin Yhdysvalloissa asuville niin juutalaisyhteisöiltä kuin muslimiyhteisöiltä, että maassamme ei ole sijaa vihalle, väkivallalle tai syrjinnälle, kerrotaan varainkeruusivustolla.

Hautakivet vandalisoitiin juutalaisella hautausmaalla St. Louisissa Missourin osavaltiossa. Viranomaiset tutkivat tuhotyötä.

Kampanja keräsi lehden mukaan tavoitteensa, 20 000 dollaria, täyteen jo alkuviikosta. Tarek El-Messidi ja Linda Sarsour ovat avustuskampanjan alulle panijoita.

Tarek El-Messidi kertoo Washington Postille, että haluaa avustuskampanjalla lisätä tietoisuutta profeetta Muhammedista ja lisäksi kehottaa muita muslimeja vastaamaan pahoihin tekoihin tekemällä enemmän hyvää.

Jos kerätyt hyväntekeväisyysvarat riittävät hautausmaan entisöintiin, loput annetaan anti-semitismin vastaiseen työhön.

Yhdysvalloissa juutalaisyhteisöt ovat kokeneet erilaista ilkivaltaa ja uhkailua viime aikoina. Presidentti Donald Trump totesi tiistaina, että uhkaukset, jotka ovat kohdistuneet juutalaisiin, ovat kauheita ja kivuliaita. Asiasta kertoo CNN.

Trumpin mukaan uhkaukset ovat surullinen esimerkki siitä, miten paljon töitä on vielä tehtävänä, jotta viha, pahuus ja ennakkoluulot saadaan kitkettyä pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.