Mainos

Muslimi stand up -koomikko vääntää ennakkoluuloista huumoria

- Mun nimi on Ali ja mä oon alun perin Iranista. Mä oon muslimi ja mulla on alkoholiongelma. Onko muita alkoholiongelmaisia terroristeja paikalla", heittää Ali Jahangiri ensimmäisenä repliikkinä ravintola On the Rocksin lavalla. Yleisö repeää nauruun.

On käynnissä helsinkiläisen ravintolan Comedy On the Rocks -ilta, jossa Jahangiri on esiintynyt jo pitkään. Muista lavalle kipuavista stand up -koomikoista Jahangirin erottaa se, että hän heittää huulta siitä, miltä tuntuu olla muslimi Suomessa.

- On tosi vaikea olla terroristi Suomessa. Eihän täällä ole mitään mitä kannattaa räjäyttää. World Trade Centerkin on niin matala, että jos siihen yrittäisi osua lentokoneella, niin laskeutuisi väkisin Kaisaniemen puistoon.

Muslimi-ennakkoluulojen lisäksi Jahangiriä naurattaa koko muu maahanmuuttokeskustelu.

- Kuka ihme on keksinyt nimen mamu, hän kysyy.

- Minne hävisi ne ajat, että mulle tultiin suoraan sanomaan, että palaa kotiisi? Nyt kysytään varovasti, haluatko olla mun mamu-ystävä!

Ali Jahangiri muutti Suomeen Iranista 10 vuotta sitten. Stand up -koomikon töitä Jahangiri on tehnyt jo useamman vuoden ajan.

- Me viedään muka suomalaisten työpaikat! Heräsitkö sinä tänä aamuna siihen, että olisi kiva perustaa oma pitseria, Jahangiri heittää yleisölle.

Vaikka Jahangirin vitsit ovat voimakkaasti kantaaottavia, vastaanotto on ollut pääasiassa hyvää. Jahangiri uskaltaa vitsailla myös muiden maahanmuuttajien kustannuksella.

-Mun esiintyminen perustuu sille, että siinä pottuillaan ihan kaikille, Jahangiri tarkentaa.

Katso Kymmenen Uutisten loppukevennys (27.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.