Murtunut äiti varoittaa muita vanhempia: 11-vuotias tyttö kuoli hammastahnan vuoksi

1:29
Tämä nainen sai punkista liha-allergian.

11-vuotias amerikkalaistyttö kuoli vakavan allergisen reaktion vuoksi. Reaktion aiheuttaja oli yllättäen tytön käyttämä hammastahna.

Amerikkalaisen Denise Saldaten, 11, käyttämä hammastahna aiheutti tytölle anafylaktisen shokin. Hammastahnan sisältämä maitoproteiini koitui vakavasta maitoallergiasta kärsineen koululaisen kohtaloksi. Uuden hammastahnan tytölle oli määrännyt hänen hammaslääkärinsä, uutisoi australialaissivusto Nine.com.au.

Nelilapsisen perheen nuorin meni hammaslääkärin yhdessä äitinsä Monique Altamiranon kanssa. Tytölle määrättiin hammastahnaa, jonka tarkoitus oli vahvistaa hammaskiillettä. 

– En muistanut tarkastaa tuotteen ainesosia, murtunut äiti kertoi Allergic Living -sivustolle. 

Myöskään tytär ei lukenut ainesosia. 

"Hänen huulensa olivat jo siniset"

Denisellä diagnosoitiin vakava allergia jo vauvana. Aina surulliseen tapaukseen asti äiti oli lukenut aina kaikkien tuotteiden ainesosalistat tarkasti, myös hammastahnojen, varmistaakseen, ettei niissä ollut mitään maitoperäistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koska hammastahnoissa ei ollut ollut mitään maitoperäistä koskaan, äiti ja tytär eivät kuvitelleet sitä olevan hammaslääkärin määräämässä tahnassa nytkään.

Huhtikuun 4. päivänä Denise harjasi kylpyhuoneessa hampaitaan vanhemman siskonsa kanssa, kun hän kärsi välittömästi allergisesta reaktiosta.

– Hän sanoi 'luulen, että sain allergisen reaktion hammastahnasta' ja hänen huulensa olivat jo siniset, äiti muistelee.

Äiti käski toista tytärtään soittamaan ambulanssin, kun hän itse antoi tyttärelleen ensihoitona EpiPen-adrenaliinikynällä pistoksen. Tämän jälkeen äiti alkoi elvyttää tytärtään, jolla oli pahoja hengitysvaikeuksia ennen ensihoitajien saapumista.

Denise ei kuitenkaan selvinnyt.

Denisen käyttämässä hammastahnassa oli pieni varoitus siitä, että se sisälsi maitoproteiinia. Sureva äiti haluaa varoittaa muita vanhempia ja kehottaa tarkastamaan aina kaikki ainesosat kaikista tuotteista.

– Kyseessä on lapsesi henki, ja luoja varjelkoon, jos joudut käymään läpi saman, mitä minä, äiti toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja