Murtumia ja vammoja – synnytys vastaa maratonin juoksemista

Uuden tutkimuksen mukaan synnytys voi olla naisen keholle yhtä traumaattinen kokemus kuin maratonin juokseminen.

Naisten odotetaan toipuvan synnytyksestä turhan nopeasti, todistaa uusi tutkimus. Synnytystä voidaan nimittäin verrata rankkaan urheilusuoritukseen, jonka vähätteleminen voi johtaa jopa hoitovirheisiin. 

"Kiistatta yksi dramaattisimmista kehon kokemuksista" 

Michiganin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa arvioitiin äitien toipumista synnytyksistä. Tutkimuksessa kävi ilmi, että naiset voivat saada synnytyksessä samankaltaisia vammoja kuin rankkoja urheilulajeja suorittavat urheilijat.

– Synnytys on kiistatta yksi dramaattisimmista kehon kokemuksista ihmisen elinaikana, tutkijat kertovat tutkimustuloksistaan.

Jopa neljännes tutkimukseen osallistuneista naisista sai synnytyksestä urheilijoille tyypillisiä murtumia ja vammoja, kuten lantionseudun repeämiä ja vakavia lihasvenähdyksiä.

Vammat kuuluvat lähes joka synnytykseen

Tutkijat arvioivat, että jopa 15 prosentille naisista kehittyy synnytyksen jälkeen parantumattomia lantion vammoja.

Tutkijoiden mukaan naisten kokemaa kipua ei oteta tarpeeksi vakavasti, ja lääkäreiden huono suhtautumistapa voi jopa johtaa virhediagnooseihin. He haluavat muistuttaa, että raskaus on kivulias, vaikea ja jopa vaarallinen kokemus, olipa raskaus sujunut sitten kuinka mutkattomasti tahansa. Vammoja syntyy lähes jokaiselle. 

Tutkijat käyttivät tutkimuksessa urheiluvammojen toteamiseen käytettävää MRI-tekniikkaa. Tämän tekniikan käyttöönotto synnytysvammojen toteamiseen on iso juttu kaikille niille naisille, jotka eivät toivu synnytyksestä odotetusti. Nyt vammojen laajuus voidaan selvittää entistä nopeammin.

Lähde: Vox

Lantionpohjalihakset kuntoon synnytyksen jälkeen? Katso vinkit videolta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja