Murskaavaa ylivoimaa! Kalle Rovanperä huipensi täydellisen dominointinsa mykistävään suoritukseen

Kalle Rovanperä voitti Viron MM-rallin 3:48
Kalle Rovanperä ajoi upeaan voittoon Viron MM-rallissa!

Kalle Rovanperä putsasi pöydän täydellisellä suorituksella Viron MM-rallissa. Toyota-kuski huipensi 13. peräkkäisen pohja-ajan putkensa maksimipisteisiin kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rovanperän lisäksi kukaan muu ei voittanut yhtään erikoiskoetta lauantaiaamusta lähtien. Viimeisellä vedollaan hän teki Power Stagelle pohjat 2,1 sekunnilla ennen Toyotan tallikaveriaan Elfyn Evansia.

Rallin kokonaistilanteessa Rovanperä löi toiseksi sijoittuneen Thierry Neuvillen yli 52 sekunnilla. Voitto MM-kalenterista todennäköisesti väistyvässä Virossa oli Rovanperälle jo kolmas putkeen. MM-sarjassa hän otti jo ratkaisevalta tuntuvan 55 pisteen johdon ennen Evansia.

Viimeksi yhtä monta peräkkäistä erikoiskoevoittoa on napsinut Sebastien Loeb, joka ajoi vuoden 2005 Kyproksen MM-rallissa 14 pohja-aikaa peräjälkeen.

Hyundain Esapekka Lappi sijoittui kisassa kolmanneksi. Perjantaina hybriditehonsa hypyn alastulossa menettänyt Lappi ajoi tallikaveriaan tiukasti kiinni, mutta taipui tälle lopulta 6,8 sekunnilla. Palkintopallipaikka oli Lapille kolmas neljään viimeisimpään kisaan.

Lapin takana Toyotan Elfyn Evans jä neljänneksi 7,2 sekuntia hävinneenä. Upean paluun WRC-luokkaan tehnyt Teemu Suninen ajoi Hyundailla kisan viidenneksi.

Power Stagelle lisäpisteitä Rovanperän lisäksi saavuttivat järjestyksessä Evans, Lappi, M-Sportin Ott Tänak sekä Neuville. Virolaiskuski Tänakin kotikisa meni pieleen jo ennen ensimmäistä kisapäivää, kun moottorin vaihtaminen toi hänelle viiden minuutin aikarangaistuksen.

WRC2-luokassa Sami Pajari ajoi täydet pisteet Power Stagelta lyötyään kokonaiskisan voittajan Andreas Mikkelsenin yhdellä sadasosalla. Luokkavoiton norjalainen vei 9,7 sekunnin erolla Pajariin.

Ensimmäisen kisansa Hyundain Rally2-autolla ajanut Emil Lindholm oli komeasti WRC2-luokassa kolmas. Hänen eronsa Mikkelseniin oli minuutin ja 12 sekuntia.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Suomessa.