Tapparan tehohetki ratkaisi, tunteet kuumenivat taiston tauottua – HIFK ryösti kotiedun itselleen

Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen SM-liigan puolivälierissä, kun se kukisti KalPan ensimmäisessä ottelussa lukemin 3-2.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alkuhetkillä, kun hallitseva mestari tykitti kolme maalia KalPan verkkoon kolmessa minuutissa. Matti Järvinen teki elintärkeän avausosuman vain 13 sekunnin pelin jälkeen. KalPa kuittasi osuman nopeasti, mutta kirvesrinnat vastasivat iskemällä kaksi kertaa kiekon verkkoon.

Ensin Valtteri Kemiläinen laittoi pelivälineen KalPa-vahti Denis Godlan selän kautta maaliin. Hetkeä myöhemmin Aleksi Salonen viimeisteli loppulukemiksi 3-2.

Ottelun jälkeen nähtiin vielä iltarähinät. Tilanne sai alkunsa, kun KalPan Santeri Lukka laukoi kiekon kohti maalia päätössummerin jälkeen. Nujakan yhteydessä Tapparan Sebastian Repo ja KalPan Jerry D'Amigo pudottivat hanskansa.

HIFK:lle iso vierasvoitto

HIFK nappasi tärkeän 2-1-voiton JYPistä ja nappasi kotiedun itselleen. HIFK laukoi voittomaalin reilu neljä minuuttia ennen päätössummeria.

HIFK:n sankareiksi nousivat maalinteossa onnistuneet ruotsalaishyökkääjät Patrik Carlsson ja Erik Thorell sekä hienon ottelun tolppien välissä pelannut Kevin Lankinen. Lankinen venyi ottelussa 34 torjuntaan.