Mainos

Lasten paitamallisto someraivon kohteena – kauppaketju poisti liian seksistisenä pidetyn tuotteen

Alle seitsemänvuotiaille tytöille suunniteltu t-paita on joutunut suuren yleisön hampaisiin painatuksensa vuoksi. 

Yhdysvaltalaisessa vähittäiskauppaketju Targetissa myynissä oleva lasten paita on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.  Kohua herättäneessä Batgirl-paidassa lukee lista, jossa kehotetaan pesemään viitta ja puhdistamaan auto ennen maailman pelastamista ja taistelua rikollisuutta vastaan.

Eräs paidan tekstistä suivaantunut nainen lähetti palautetta kauppaketjun Facebook-sivustolle ja pyysi yritystä perustelemaan, miksi se myy kyseistä tuotetta. 

– Olen loukkaantunut, että esittelette tulevaisuutta, jossa tyttäriämme kehotetaan tekemään kotitöitä, ennen kuin he voivat mennä ulos ja pelastaa maailman, Ninac Ollins kyseenalaistaa Facebookissa.

Hänen mukaansa työssäkäyvät äidit tekevät jo nyt enemmän kotitöitä kuin heidän puolisonsa, eikä tätä epäoikeudenmukaisuutta tulisi jatkaa tulevaisuudessa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Alle vuorokaudessa julkaisu oli kerännyt satoja kommentteja saman asian puolesta. Useat kommentoijat kehoittivat kauppaketjua siirtymään 2000-luvulle.

Kauppaketju pyysi asiakkailtaan anteeksi 

Sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun seurauksena kauppaketju Target päätti poistaa kyseisen paitamalliston myynnistä ja pyysi asiakkailtaan anteeksi.

– Olemme ottaneet tämän palautteen käsittelyyn ja olemme hyvin pahoillamme aiheuttamaamme pettymykseen, Target vastasi naisen lähettämään palautteeseen.

Myös kauppaketjun samaa mallistoa oleva poikien paita on aiheuttanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. ”Kyllä, isäni on Batman” -printti on aiheuttanut keskustelua siitä, tekevätkö äidit kaikki kotityöt sillä välin, kun isä on pelastamassa maailmaa.

Video: Mistä asioista äiti hermostuu?

Lähde: TheGuardian 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.