Mainos

Murhasta syytetty mafioso laihdutti mahtuakseen pakenemaan vankilan ikkunasta– nyt suunnitelman paljastanut sellitoveri todistaa hänen murhaoikeudenkäynnissään

1:05
Video: Tällaista on elämä Euroopan pelätyimmän mafian ytimessä.

Mafiaan yhdistetty Christopher Londonio yritti vuonna 2017 vankilapakoa harvinaisen yksityiskohtaisen suunnitelman siivittämänä. Juonessa oli mukana niin hänen vanhempansa, ex-vaimonsa kuin pappikin. Suunnitelman paljastaneen sellitoverin on määrä todistaa Londionion murhaoikeudenkäynnissä ensi kuussa.

New York Postin mukaan paon toteuttamiseen tarvittiin lakanoita, punottua hammaslankaa, sahanterää, turvallista taloa Brooklynissa sekä piilopaikka Monticellossa. Poliisin raportin mukaan häntä odotti kuolemantuomio vuonna 2013 tehdystä gangsterin murhasta.

Londonio oli uskoutunut asiasta sellitoverilleen David Evangelistalle. Hän kutsui lopulta paikallisen papin vierailulle aikomuksenaan salakuljettaa sahanterä, jolla sellin kalterit voisi viilata poikki. Lisäksi lähes 160 kiloa painava Londonio alkoi tarkkailla ruokavaliotaan ja laihduttaa mahtuakseen ikkunasta ulos.

Mies oli päätellyt, ettei vankilan parkkipaikalla ole lainkaan kameravalvontaa. Hän suunnitteli pujottautuvansa lakanoiden avulla ikkunasta parkkipaikalle. Siellä hänen oli tarkoitus tavata isänsä ja suunnata tämän jälkeen isän ystävän hoteisiin.

Murhasuunnitelma oli viimeinen pisara

Londonion suunnitelma alkoi kuitenkin mennä mönkään, kun Londonion rikoskumppanin Matty Madonnan vaimo alkoi käyttäytyä häntä kohtaan epäkunnioittavasti oikeusistunnossa. Londonio alkoi suunnitella tappavansa sekä Madonnan vaimon että tämän ystävän. Hän kertoi suunnitelmistaan sellitoveri David Evangelistalle.

Lopulta Evangelista oli paljastanut suunnitelman ennen sen toteutumista, sillä häntä pelotti olla osallisena vyyhdissä. Londonion lakimies on puolustanut päämiestään toteamalla, ettei vankilapaon yritys ole rikos.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja