13 murhasta tuomittu Golden State Killer pyysi uhreiltaan anteeksi – vankilassa kuvattu video paljastaa, ettei mies todellisuudessa tarvinnut pyörätuolia

Yhdysvalloissa vuosikymmeniä jahdattu sarjamurhaaja Joseph James DeAngelo tuomittiin elinkautiseen 13 murhasta ja 13 raiskauksesta. ”Golden State Killerinä” tunnettu DeAngelo rikkoi juuri ennen tuomionsa kuulemista hiljaisuutensa ja pyysi uhreiltaan anteeksi.

Oikeudessa kuultiin lukuisia todistajia, joista osa oli DeAngelon raiskausten uhreja. DeAngelo on sanonut uhreja olevan yli 80.

DeAngelo on esiintynyt oikeudessa pyörätuolissa ja näennäisesti heikossa kunnossa. Juuri ennen tuomionsa kuulemista hän nousi pyörätuolistaan, otti kasvomaskin pois naamaltaan ja sanoi olevansa syvästi pahoillaan rikoksistaan.

Syyttäjien julkaisema video DeAngelosta liikkumassa vetreästi sellissään kuitenkin todistaa, että pyörätuoli oli silkkaa esitystä.

Tuomari ei vakuuttunut anteeksipyynnöstä

Anteeksipyyntö ei myöskään vakuuttanut tuomari Michael Browmania, joka sanoi DeAngelon ansaitsevan kuolla vankilassa ”ilman armoa”.

– Kun ihminen syyllistyy hirviömäisiin tekoihin, hänet täytyy lukita vankilaan, jottei hän enää koskaan pysty vahingoittamaan viattomia ihmisia, tuomari Browman sanoi uhrien aplodien saattelemana.

DeAngelo teki rikoksensa 11 eri osavaltiossa 1970- ja 80-luvuilla. Nykyään 74-vuotiasta sarjamurhaajaa jahdattiin vuosikymmeniä, kunnes vuonna 2018 hän jäi kiinni DNA-jäljityksen avulla, kun kaukainen sukulainen lisäsi omaa DNA:taan kaupalliselle sukututkimussivustolle.

Voit katsoa syyttäjien julkaiseman videon DeAngelosta sellissään ja hänen anteeksipyyntönsä artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat