Mainos

Murhan yrityksestä epäilty revittiin autostaan ikkunan kautta – vaaransi sivulliset ja lähes kaahasi poliisin ylitse

Noin 30-vuotiasta rattijuoppoa epäillään murhan yrityksestä tämän lähes ajettua poliisin yli kiinniottotilanteessa.

Tapaus sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun poliisi pysäytti henkilöauton noin kahden aikaan Kaisaniemenkadulla kuljettajan ajokunnon tarkistamiseksi. Konstaapelien lähestyessä autoa jalan auton kuljettaja kuitenkin kiihdytti voimakkaasti karkuun pohjoista kohti.

Lähes jyräsi poliisin, ajoi kahdesti piikkimattoon

Pakomatkalla auto ajoi päin punaisia ja sen vauhti oli korkeimmillaan noin sata kilometriä tunnissa. Auto yritettiin pysäyttää ajamalla poliisiauto poikittain Hämeentielle, ja siitä nousi konstaapeli asettamaakseen piikkimaton tielle. Pakenevan auton kuljettaja kuitenkin ajoi kohti konstaapelia, joka onnistui hyppäämään pois kaaharin alta. Myös suojatietä ylittävät jalankulkijat olivat tilanteessa vaarassa.

Pako jatkui vielä Mäkelänkadulle, jonka varrella auto ajoi kahdesti piikkimaton yli. Lopulta auto saatiin pysähtymään Tuusulanväylällä, sen vaurioitettua matkan aikana kahta poliisiautoa.

Kuljettaja jatkoi yhteistyöhaluttomalla linjallaan, ja poliisi joutui rikkomaan auton sivulasin ja vetämään kuljettajan ulos sen kautta.

Alkometriin 1,7 promillen tuloksen puhaltanut mies otettiin kiinni ja vietiin Pasilan poliisivankilaan. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä murhan yrityksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.