Murhamysteeriä oli myyty vain 150 kappaletta – sympaattinen TikTok-video lannistuneesta kirjailijasta sinkautti kirjan listaykköseksi

Sattumakohtaaminen siivitti kirjailijan esikoiskirjan myyntiä.

Yhdysvaltalaisella Shawn Warnerilla, 58, ei edes ollut TikTokin sovellusta, kun hän sai tietää, että hänen esikoisromaanistaan oli tullut hitti kyseisessä videopalvelussa. Today-sivusto kertoo Warnerin 21-vuotiaan tyttären kertoneen iloiset uutiset isälleen ja tämän Lizette-vaimolle.

– Emme tienneet, ennen kuin tyttäremme tekstasi meille, että "isä on mennyt viraaliksi", Warner kertoo Todaylle.

"Siistiä, mitä se tarkoittaa?" Warner kertoo vastanneensa.

Entinen laskuvarjojääkäri unelmoi kirjailijan urasta jo lapsuudesta asti, mutta esikoiskirjan tultua myyntiin marraskuussa 2022 vastaanotto ei ollut kummoinen. Heinäkuun alussa tilanne kääntyi päälaelleen.

Sattumakohtaaminen ruokakaupassa

Heinäkuun 2. päivänä teksasilainen Jerrad "Red" Swearengin oli ostamassa jäätelöä paikallisessa ruokakaupassa Fort Worthissa, kun hän huomasi Warnerin istuvan kirjakasojen vieressä. 

Mies oli kaupassa promoamassa kirjaansa, nuorille suunnattua murhamysteeriä nimeltä Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor

– Red näki minut istumassa yksin ja tuli sanomaan hei, Warner kertoi ollessaan vieraana yhdessä Swearenginin kanssa Today-ohjelmassa.

– Se piristi päivääni, ja sitten se piristi elämääni, mies kuvailee seurauksia.

Videosta välitön hitti

Warner oli istunut ruokakaupassa aamuyhdeksästä ja näytti lannistuneelta. Swearengin julkaisi TikTok-tilillään videon kohtaamisestaan kirjailijan kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla Warner selittää tapaamalleen miehelle, mistä hänen kirjansa kertoo: "Teinityttö tekee yhteistyötä aaveen kanssa, jolla on useita persoonallisuuksia, selvittääkseen mysteerin vanhempiensa murhasta."

Videota kommentoineet ovat ihailleet sitä, kuinka Warnerin ilme muuttuu täysin, kun Swearengin pysähtyi juttelemaan hänen kanssaan.

– Olin vain kiitollinen siinä vaiheessa, että oli joku, jolle jutella, Warner muistelee Today-ohjelmassa.

– Siellä ei ollut ketään. Ihmiset tulevat sisään ja etsivät maitoa ja munia. Eivät he etsi kirjaa.

Kaksikko vieraili Today-ohjelmassa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Swearengin kertoo olevansa empaattista sorttia omien terveysvaikeuksiensa vuoksi.

– Rehellisesti sanottuna, se olisi voinut olla Shawn, se olisi voinut olla kuka vain. Näin vain, ettei hän hymyillyt, ja halusin auttaa. Ostin yhden kirjan ajatellen, että se saisi hänet hymyilemään. En odottanut mitään tällaista.

Videolla mies kehotti seuraajiaan ottamaan selvää Warnerin romaanista. Videosta tuli pian viraalihitti miljoonine katselukertoineen ja tykkäyksiin. Swearengin saikin oman osansa onnesta. Hänen TikTok-seuraajansa kasvoivat muutamasta sadasta kymmeniin tuhansiin, ja mies toivoo voivansa käyttää somejulkisuutta hyvään.

Kirjasta bestseller-listan ykkönen

Somesuosion avulla Warnerin kirja siivittyi bestseller-listalle.

Ennen videon julkaisua kirjaa oli myyty vain 150 kappaletta. Heinäkuun 4. päivänä Warner iloitsi Twitterissä, että romaani oli Amazon Booksin bestseller-listan ykkönen.

Lizette-vaimon mukaan Warnerin kustantaja tekstasi kirjailijalle luvut nähtyään kysyen, "Mitä sinä teit? Millaista markkinointia teit?".

Warner iloitsi kirjansa menestyksestä Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vaikein asia kirjailijalle on tulla huomatuksi. Tietenkin kirjan kirjoittaminen on vaikeaa. Mutta kun se on kirjoitettu ja sinulla on tämä tuote, vain se, että ihmiset tietäisivät sen olevan olemassa maailmassa, on niin kovin vaikeaa. Olen parissa kirjailijaryhmässä, ja sanomme kaikki samaa. Miten saamme sanaa levitettyä, että tämä kirja on edes olemassa?

Warner kertoo pelänneensä aluksi, että ihmiset ostivat kirjaa vain sympatian vuoksi. Teos on kuitenkin saanut niin paljon viiden tähden arvioita, että mies uskoo sen osuneen lukijoiden sydämiin oikeasti.

Muita kirjailijoita hän kannustaa olemaan sinnikkäitä.

– Moni ihminen kävelee ohitsenne. Mutta se vaatii vain yhden, joka huomaa sinut.

Aiemmin kerroimme myös toisesta kirjailijasta, jonka onni kääntyi TikTok-videon myötä. Lloyd Devereux Richards käytti 14 vuotta julkaistakseen kirjan, joka kuitenkin floppasi. 11 vuotta myöhemmin 16 sekunnin video teki siitä vihdoin hitin.

Katso myös suomalaiskirjailijan vinkit kirjoittamisen aloittamiseen

Haaveena oma kirja? Kirjailija Matti Remes kertoo, miten aloitat kirjoittamisen 9:07
Haaveissa oma kirja? Kirjailija Matti Remes kertoo, kuinka alotat kirjoittamisen.

Lähde: Today

 

Lue myös:

    Uusimmat