Kahden vuoden ajan kuolleeksi luultu kirjailija kertoo vihdoin syyn rajulle valheelleen – "Moraalisesti saatoin tehdä jotain väärin"

Amerikkalaiskirjailijan aviomies ottaa vastuun kirjallisuusmaailmaa hätkähdyttäneesta valheesta.

Kerroimme aiemmin, kuinka kirjailija Susan Meachen julisti hiljattain olevansa elossa kaksi vuotta kuolinuutisensa jälkeen. Kirjallisuusmaailmaa järkyttäneestä monimutkaisesta vyyhdistä voit lukea lisää täältä

Nyt Meachen on antanut haastattelun ja selityksen teolleen New York Timesille. Haastattelusta uutisoi myös muun muassa New York Post.

Meachen kertoo haastattelussa, että hänellä diagnosoitiin hiljattain kaksisuuntainen mielialahäiriö. Kirjailija uskoo, että tämän vuoksi rajat hämärtyivät kirjailija-identiteetin ja oman keksityn maailman välillä. Meachen kertoo, että jossain vaiheessa päivää häneltä yksinkertaisesti menivät aina "kirjamaailma" ja tosimaailma sekaisin keskenään.

– Minusta se on hyvin vaarallinen sekaannus, etenkin jos on mielisairaus.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Moraalisesti saatoin tehdä jotain väärin"

Meachenin aviomiehen, Troyn, mukaan kirjamaailmasta tuli hänen vaimolleen addiktio, ja mies uskoi sen olevan vaaraksi tämän terveydelle. Erään kerran pariskunnan tytär löysi Meachenin tajuttomana, kun tämä oli ottanut liikaa Xanax-lääkettä. Se oli viimeinen pisara huolestuneelle aviomiehelle, joka kertoo ohjeistaneensa tyttärensä kirjoittamaan uutisen vaimonsa kuolemasta. Hän sanoo kantavansa päätöksestä vielä tänäkin päivänä 100-prosenttisen vastuun.

Moni kirjailijan kuolemaa surrut kuitenkin vaatii kirjailijaa tilille huijauksesta. Meachenin muistoksi järjestettiin esimerkiksi useita rahankeräyksiä. Meachenia syytetään myös siitä, että tämä teeskenteli kuolleensa saadakseen huomiota kirjoilleen.

– Olen pahoillani, että he surivat, mutta laillisesti en tehnyt mitään väärää. Moraalisesti saatoin tehdä jotain väärin. Mutta oikeudellisesti ei tapahtunut mitään väärää, Meachen kuittaa New York Timesille.

Kirjailijan kerrotaan hakeneen apua terveysongelmiinsa. 

Katso myös: Mikä on epävakaa persoonallisuushäiriö?

Mikä on epävakaa persoonallisuushäiriö? 0:28
Epävakaa persoonallisuushäiriö ei ole varsinainen mielisairaus tai psykoottinen tila. Se on pitkäkestoinen häiriö, jossa ihmisen minäkuva on rakentunut ongelmallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat