Lloyd käytti 14 vuotta julkaistakseen kirjan, joka sitten floppasi – 11 vuotta myöhemmin 16 sekunnin video teki siitä hitin käytännössä yhdessä yössä

Vuonna 2012 julkaistusta kirjasta tuli hitti vuosia myöhemmin kirjailijan tyttären ansiosta.

Lloyd Devereux Richardsilla oli tapana nousta aikaisin, valvoa myöhään ja tehdä viikonloppuisin töitä, jotta hän saisi tasapainoiltua vaativan ammattinsa, lasten kasvattamisen sekä kirjan kirjoittamisen kanssa. Tätä kesti 14 vuotta, kunnes viimein vuonna 2012 yritysasianajajana työskentelevän Richardsin Stone Maidens -kirja julkaistiin, kertoo muun muassa USA Today.

Kirja myi vaatimattomia määriä.

Helmikuussa 2023 kirjasta tuli kuitenkin yhtäkkiä valtava hitti käytännössä yhdessä yössä, kun Richardsin tytär julkaisi 16 sekunnin videon videopalvelu TikTokissa.

Menestys yllätti kirjailijan

Tytär Marguerite Richards, 40, ylisti videollaan isäänsä.

– Isäni vietti 14 vuotta kirjoittaen kirjaa. Hän työskenteli kokopäiväisesti ja hänen lapsensa tulivat ensisijalla. Mutta [hän] järjesti aikaa kirjalleen. Hän on niin onnellinen, vaikka myynti ei ollut mahtavaa. Rakastaisin sitä, jos hän saisi hieman myyntiä. Hän ei edes tiedä, mikä TikTok on, tytär totesi videolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tyttären videon ansiosta 74-vuotiaan isän elämä muuttui kertaheitolla. Helmikuun 8. päivänä julkaistua videota on katsottu jo yli 47 miljoonaa kertaa, ja Stone Maidens jyräsi tiensä Amazonin paalupaikalle ensin sarjamurhaajatrillerien genressä ja lopulta myydyimpien kirjojen ykköseksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Kirja on myös ansainnut itselleen 4,8 tähteä viidestä Amazonin sivustolla. Parhaillaan isä-Richards neuvottelee USA Todayn mukaan itselleen sopimusta toisesta kirjasta ja Hollywood-studiot ovat keskusteluyhteydessä hänen agenttiinsa elokuvadiileistä.

Richards on luonnollisesti hämillään tapahtuneesta. Tytär puolestaan kertoo USA Todaylle, että oli vielä itsekin TikTok-aloittelija julkaistessaan videonsa nyt isänsä kirjalle omistamalleen sometilille.

– Julkaisin sen noin seitsemältä [illalla] helmikuun 7. päivänä, ja kun menin nukkumaan, tarkistin ja sitä oli katsottu noin 200 kertaa kolmessa tunnissa. Joten ajattelin, että "Okei, jos vielä muutamat ihmiset näkisivät sen ja hän myisi muutamia kappaleita kirjaansa, jonka eteen teki niin kovasti töitä, se olisi jännittävää". Ja sitten heräsin aamulla ja katselukertoja oli 700 000, tytär kertaa hämmästystään.

Päivän päätteeksi katselukertoja oli jo neljä miljoonaa ja tilanne vyöryi eteenpäin lumipalloilmiön tavoin.

Isä ei tiennyt

Tyttären ihmetellessä miljoonakatseluita isällä ei ollut aavistustakaan saamastaan somejulkisuudesta. Kun katselukerrat ylittivät 15 miljoonaa, tytär kuvasi videolle isänsä reaktion uutisiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla tytär kertoo isälleen, kuinka moni on nähnyt videon ja näyttää tälle ylistäviä kommentteja kirjasta ja isälle suunnattuja tsemppiviestejä. Lukiessaan kommentteja isä purskahtaa itkuun videolla. Niin myös tytär.

– Olin ällistynyt. Kirjastani sanottiin niin ihania asioita ja olin niin häkeltynyt. Olin iloinen, mutta en voinut uskoa, että noin moni ihminen tuntisi noin niin nopeasti, isä kertoo USA Todaylle.

Äkillisen menestyksen myötä tytär alkoi isänsä tiedottajaksi ja hoitaa nyt haastattelupyynnöt ja uudet somevideot.

Mistä Stone Maidens sitten kertoo? Kirjassa seurataan FBI-agenttia, joka pyrkii selvittämään sarjamurhaajan henkilöllisyyden Indianassa.

Katso myös: Tämä kirjailija kertoi kirjassaan oman elämänsä rakkaustarinan

Ruotsalainen Emmy rakastui kodittomaan mieheen – rakkaus tuli kirjaimellisesti puskista 3:17
Ruotsalainen Emmy rakastui kodittomaan mieheen.

Lähteet: USA Today, CBC

Lue myös:

    Uusimmat