Mainos

Muotinäytös sulki Helsinki-Vantaan kiitotien – Kansainvälinen yleisö ihastui: "Täällähän on hienompi sää kuin Italiassa"

1:29

– Tämä on ehdottomasti jännittävin paikka, jossa olen koskaan esitellyt mallistoani. Kerran järjestin näytöksen kirkkoon, mutta täällä kiitotiellä esitykseen tulee ainutkertaista kontrastia. Vaatteeni ovat naisellisia, niissä on pitsiä. Kontrastina niille tuossa seisoo iso harmaa, metallinen lentokone.   

Näin kertoi vaikutelmistaan englantilainen muotisuunnittelija, lukuisia kansainvälisiä tähtiä vaatettanut Bora Aksu Helsinki-Vantaan kiitotiellä. Aksu on yksi seitsemästä muotisuunnittelijasta, jotka Finnair ja Finavia lennättivät Helsinkiin Match Made in Hel-muotinäytökseen.

Aksun takana seisoi pysäköitynä yksi Airbus-lentokone ja sen sisällä oli kova kihinä. Kuvaajilla ei ollut koneeseen asiaa, sillä siellä mallit vaihtoivat vaatteita seuraava esitystä varten. Koneen eteen oli rakennettu kaksi suurta katsomoa kansainvälisen muotimaailman vaikuttajia varten. Kiitotie oli suljettu.

– Tämä on ensimmäinen kerta koko maailmassa, kun toimivan lentokentän kiitotie suljetaan muotiesityksen takia, kertoi Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg.

Kysyin onko ihan varmaa, että kukaan ei illan aikana laskeudu sille, ei edes vahingossa.

– Aivan varmaa, kaikille saapuville koneille on lähetetty viesti, että ei tälle kiitoradalle, kiitos, nauroi Siberg.

Muut kuusi Match Made in Hel näytökseen kutsutut suunnittelijat olivat Shangguan Zhe (Kiina), Henrik Vibskov (Tanska), Anders Haal (Ruotsi), Heikki Salonen (Suomi), Hyein Seo (Etelä-Korea) ja Arashi Yanagawa (Japani). Finnair ja Finavia uskovat, että Match Made in Hel vahvistaa suuren yleisön käsitystä siitä, että Helsinki on se paikka, jossa  itä ja länsi kohtaavat luonnollisesti.

– Kävin Kansalliskirjastossanne ja etsin taustatietoa historiastanne. Teillä on mielenkiintoinen historia Ruotsin kanssa, kulttuurinne on monikerroksista. Helsinki ei ole mikään kovaääninen kaupunki, se viestittää kauneudestaan pienin elein. Otan tästä innoitusta seuraavaa mallistoani varten, kertoi Aksu.

Ilta-aurinko helotti esityksen aikana täysillä ja kansainvälinen yleisö ei voinut usko, että Suomessa on toukokuussa näin lämmin.

– Täällähän on hienompi sää kuin Italiassa, nauroi Iltalian Vogue-lehdelle esitystä seurannut Francesca Bottenghi.

Esityksessä nähtiin paljon mustaa ja harmaata, mutta myös varauksetonta hilpeyttä. Monet vaatteista olivat militaristisen tylyjä, eivät viestineet ihmiskunnalle kaunista tulevaisuutta.

Aksun luomukset toivat esitykseen pitsiä ja pehmeyttä, niin kuin hän oli luvannut. Vibskov oli suunnittelijoista leikkisin, niin leikkisä, että hänen luomuksiaan on vaikea kuvitella Helsingin katukuvaan.  Arashi Yanagawan malliston ylisuuret kumisaappaat olivat suomalaisen yleisön mieleen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.