Mainos

Muotiasiantuntija presidenttiehdokkaista: Matti Vanhanen voisi olla filmitähti, Niinistö on kuin Kennedy konsanaan

STT pyysi muoti- ja tyyliasiantuntijalta Sami Syköltä näkemyksiä presidenttiehdokkaiden tyylistä ja pukeutumisesta. Hän tutki arvionsa pohjaksi useita kymmeniä Lehtikuvan tuoreita valokuvia ehdokkaista.

Sami Sykkö muistuttaa, että ulkomuodolla voi viestiä uskottavuuden ja arvovallan lisäksi dynaamisuutta ja modernia ajattelua, jolla maata viedään oikeaan suuntaan.

– Jos vaatteet ovat vanhanaikaiset tai ryppyiset, voi kysyä, miten maan johtaminen onnistuu, jos ei edes pukeutuminen onnistu, hän naurahtaa.

Näin Sykkö luonnehtii kandidaatteja:

Tuula Haatainen tarvitsee trimmausta

Sykön mielestä Tuula Haatainen (sd.) on upeannäköinen nainen, jolla on hyvä kampaus. Hänen pukeutumisensa on kuitenkin hiukan ponnetonta ja ajoin arkista, vaikka yritystä onkin. Haatainen onnistuu mainiosti käyttäessään esimerkiksi voimakkaita värejä.

– Nyt hän kamppailee presidentinvaalissa, jolloin kannattaa ottaa kaikki keinot käyttöön. Pukeutumisen tulisi luoda kuvaa presidentillisyydestä.

Sykkö pitää hyvänä esimerkkinä Hillary Clintonia, joka kampanjansa loppusuoralla onnistui tyylillisesti erinomaisesti.

– Tummapukuisten miesten rivistössä naisilla on mahdollisuus loistaa, kun pukukoodi on vapaampi.

Pekka Haavisto varmistelee

Vihreiden Pekka Haavisto on toista kertaa peräkkäin ehdolla ja jälleen haastajana. Sykön mielestä Haavisto näyttää laadukkaissa ja istuvissa puvuissaan valtiomieheltä, mutta ottaa ehkä liikaakin varman päälle.

– Näissä kisoissa ei menesty, jos ei jätä tunnejälkeä yleisöön ja äänestäjiin, Sykkö huomauttaa. Haavisto kilpailee nyt tyylillisesti samoilla keinoilla istuvan presidentin kanssa.

– Voisivatkohan vaatteet olla vähän nuorekkaampia, jos äänestäjiksikin halutaan myös nuoria?

Laura Huhtasaaren hiukset ovat kuin kohdevalo

Laura Huhtasaari (ps.) erottuu presidenttiehdokkaista "mahtavilla vaaleilla" hiuksillaan, jotka ovat kuin mukana kulkeva loistevalo. Sykkö arvioi Huhtasaaren pukeutumisen muodikkaaksi, rohkeaksi ja kiinnostavaksi.

– Hän elää tällä vuosikymmenellä, ja hänen vaatteensa ovat uskottavia, niissä on oikeat mittasuhteet ja modernit leikkaukset.

Sykkö pitää Huhtasaaren mustanpuhuvaa väriskaalaa kapeana.

– Kun hän revittelee, on tummansinistä.

Merja Kyllösen säkkimäiset vaatteet

Sykkö valittelee, että Merja Kyllönen (vas.) ei näytä pukeutumisen tai kampauksen perusteella käyvän presidentinvaalikampanjaa.

– Hän on älykäs ja taitava poliitikko, jonka pitäisi nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja miettiä, mikä edistää pääsyä presidentiksi ja vahvistaa uskottavuutta ehdokkaana.

Sykkö sanoo, että vaatteiden muodoilla ja väreillä on merkitystä. Kyllösen nykytyyli vanhentaa ja on hiukan sukupuoletonta.

– Hänellä on vaatteina mustia säkkejä, eivätkä ne viesti dynaamista johtajuutta.

Sauli Niinistö on kuin Kennedy konsanaan

Istuva presidentti näyttää Sykön arvioissa maailmanmieheltä, jonka tyylissä ei ole korjattavaa.

– Aurinkolasitkin ovat kuin John F. Kennedyllä aikoinaan.

Sykkö toteaa, että Sauli Niinistö on ollut aina tarkka vaatteistaan, ja presidentin tyyli on viime vuosina entisestään hioutunut.

– Hän elää tässä ajassa pukeutumisessaan.

Nils Torvaldsia olisi helppo auttaa

RKP:n ehdokas Nils Torvalds esiintyy europarlamentaarikkona harvakseltaan Suomessa. Sykkö luonnehtii häntä charmantiksi ja komeaksi herraksi, jota olisi helppo pukea.

– Hänellä on hyvä vartalo, ja hän on kivan näköinen.

Sykkö viittaa RKP:n entiseen puheenjohtajaan Carl Haglundiin, joka oli samaan aikaan uskottava ja poikkeuksellisen tyylikäs poliitikko.

Matti Vanhanen voisi olla kuin filmitähti

Keskustan Matti Vanhasen tyylissä ei Sykön silmin ole mitään vikaa. Vanhanen on pitkä ja hoikka, ja hän näyttäisi filmitähdeltä "jos hän pukeutuisi edes vähän kuin Cary Grant".

– Pukeutuminen on passelia, mutta siitä puuttuu voittajan loiste ja haastajan nälkäisyys, Sykkö summaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja