Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan helppoja ruokia jauhelihasta ja sienistä.
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan huippukokki Kari Aihisen opastuksella jauhelihakeittoa, jauhelihamunakasta ja kantarellimuhennosta.
Poimi herkulliset ohjeet talteen!
Sisäfileepihvin paistaminen
Nosta lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa tirisemästä, nostele pihvit pannulle ja paista molemmin puolin vajaan minuutin ajan, kunnes liha on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta lihat uunivuokaan ja kypsennä 8 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä lautasella noin kymmenen minuutin ajan ennen syömistä, jotta nesteet eivät valu ulos.
Vinkki! Voit halutessasi maustaa voin laittamalla pihvin kanssa samaan aikaan pannulle valkosipulinkynsiä kuorineen sekä tuoretta persiljaa.
Jauhelihan ruskistaminen
400 g jauhelihaa
Rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Kuumenna pannu. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja jauhelihat. Riko jauheliha pieneksi metallivispilällä. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.




