Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Munakas on helppo arkiruoka – kokeile maukasta täytettä

Julkaistu 18.03.2019 13:32
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan helppoja ruokia jauhelihasta ja sienistä.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan huippukokki Kari Aihisen opastuksella jauhelihakeittoa, jauhelihamunakasta ja kantarellimuhennosta.

Poimi herkulliset ohjeet talteen!

Sisäfileepihvin paistaminen

Nosta lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lämmitä pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa tirisemästä, nostele pihvit pannulle ja paista molemmin puolin vajaan minuutin ajan, kunnes liha on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta lihat uunivuokaan ja kypsennä 8 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä lautasella noin kymmenen minuutin ajan ennen syömistä, jotta nesteet eivät valu ulos.

Vinkki! Voit halutessasi maustaa voin laittamalla pihvin kanssa samaan aikaan pannulle valkosipulinkynsiä kuorineen sekä tuoretta persiljaa.

Jauhelihan ruskistaminen

400 g jauhelihaa
Rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kuumenna pannu. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja jauhelihat. Riko jauheliha pieneksi metallivispilällä. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Huom! Pannun täytyy olla todella kuuma, jotta jauhelihat ruskistuvat kunnolla eivätkä keity omassa nesteessään.

Jauhelihakeitto

 Kaappaus jakso 6 jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa
5 perunaa
1 palsternakka
2 sipulia
3 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
vettä
3 laakerinlehteä
2 lihaliemikuutiota
10 mustapippuria
(suolaa)

Ruskista jauhelihat. Kuori ja pilko perunat, palsternakat, porkkanat ja sipulit.

Kuumenna kattilassa pari ruokalusikallista rypsiöljyä ja freesaa juureksia muutama minuutti. Lisää sipulit ja kuullota vielä hetken aikaa. Kaada kattilaan kuumaa vettä sen verran, että vihannekset peittyvät, noin 1,5-2 litraa. Lisää laakerinlehdet, mustapippurit ja tarvittaessa suolaa. Anna kiehua vartin verran ja lisää sitten keittoon ruskistetut jauhelihat.

Jauhelihamunakas

 Kaappaus jakso 6 munakas

n. 150 g jauhelihaa
6 kananmunaa
2 dl kermaa
Suolaa
Mustapippuria
2 tomaattia
Nokare voita                                                     

Vatkaa kevyesti kananmunien rakenne rikki ja kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko tomaatti suurehkoiksi kuutioiksi.

Paista jauheliha kuumalla pannulla. Kuumenna toinen pannu keskilämmöllä ja sulata nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja anna sen hyytyä rauhassa. Kun munakas on melkein hyytynyt, nostele päälle tomaattikuutiot ja paistettu jauheliha. Anna hyytyä kypsäksi.

Lihapullat ja kantarellimuhennos

2 kananmunaa
½ prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoa
Suolaa
Mustapippuria
400 g jauhelihaa
Voita 

Sekoita kananmunat, kermaviili, korppujauhot, suola ja pippuri keskenään. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Pyörittele taikinasta lihapullia leivinpaperille.

Paista lihapullat voissa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Kantarellimuhennos

Kaappaus jakso 6 kantarellikastike

1 litra kantarelleja
Voita
1 sipuli
Suolaa
3,5 dl kermaa 

Siivoa kantarellit ja pilko ne vähän pienemmiksi. Paista kantarelleja pannulla kunnes neste on haihtunut. Kuori ja kuutioi sipuli. Lisää pannulle nokare voita ja sipulikuutiot. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua kasaan niin että kastike sakenee.

Tarjoile lihapullat ja kantarellimuhennos perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv.fissä maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen vinkit maukkaaseen makkarakeittoon – nappaa talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitPysäytä väsymyksen noidankehä näillä resepteillä – kanttarellipasta, kaalilaatikko ja lohikiusausParemmat vaihtoehdot pikaruualle – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptitPerinteinen ruskeakastike valmistuu käden käänteessä – poimi talteen helppo ohjeKalkkunakastike valmistuu nopeasti – poimi talteen helppo arkiruokareseptiWokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteen
Kaappaus keittiössäTV-ohjelmat


Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä
  • 06.10.202318:03
    Ensitreffit alttarilla

    Ensitreffit-Matti nähtiin Kaappaus keittiössä -kaudella – eli maksalaatikolla ja kahvilla

  • 28.06.202214:39
    Ruoka

    Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

  • 14.11.202117:58
    Ruoka

    Kari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"

  • 10.11.202116:55
    Peruna

    Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

  • 04.11.202119:45
    Reseptit

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen