Mullistava sarjauutuus! SM-liiga mukana edelläkävijänä – 3v3 Super Series rantautuu Suomen kiekkokartalle

4:02
HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi puhuu uudesta 3v3 Super Series -sarjasta.

Isoimpien markkina-alueiden SM-liigaseurat seuraavat maailmalla levinnyttä trendiä ja aloittavat syksyllä oman 3v3 Super Series -sarjan, jonka ottelut pelataan kolmella kolmea vastaan. Kyse ei ole harjoitusotteluista, vaan itsenäisestä sarjasta. 

Koronavirus langetti SM-liigankin ylle mustan varjon, mutta nyt palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Varsinainen SM-liiga alkaa 1. lokakuuta, jota ennen pelataan ennen näkemätön 3v3 Super Series.

Mukana peleissä ovat HIFK, Kärpät, Tappara, Ilves ja TPS. Ottelupaikkakunnat ovat Turku, Tampere ja Helsinki.

Kärppien on tarkoitus pelata vain Tampereella ja Helsingissä matkustamisen optimoimiseksi. Joukkueet pelaavat 20 ottelua käsittävän yksinkertaisen runkosarjan, välierät ja finaalit.

Turun ottelut on määrä järjestää 21. elokuuta ja Tampereen 27.–28. elokuuta. Finaalipäivä on Helsingissä 11. syyskuuta. Pronssiottelua ei aikataulusyistä pelata.

Lyhyitä ja intensiivisiä pelejä

3v3 Super Series pelataan normaalikokoisessa kaukalossa nimensä mukaisesti kolmella kenttäpelaajalla.

Alkusarjassa saa käyttää 11+2 pelaajaa ottelussa, välierissä ja finaalissa saa lisätä kokoonpanoon kolme kenttäpelaajaa.

Peliaika on alkusarjassa 2x10 minuuttia, välierissä ja finaalissa 2x15 minuuttia. Tasatilanteessa lauotaan kerrasta poikki -rankkarit.

Jäähyt ja ylivoimat ovat normaalisti mukana jatkoaikasäännöillä: yhden pelaajan ylivoima pelataan 4 vs 3 ja kahden 5 vs 3.

Voitosta saa kolme pistettä ja rankkarivoitosta kaksi. Rankkaritappiosta pussin pohjalle rapsahtaa yksi piste.

Turnaus seurataan kokonaisuudessaan tiiviisti myös C Moren suorissa lähetyksissä. Jokaisena pelipäivänä tiedossa on kaikkien otteluiden lisäksi tapahtumien ytimestä jäähallilta toteutettavia studio-osuuksia ja pelaajahaastatteluita. Lähetykset näkyvät C Moren lisäksi myös Telia TV:ssä.

– Kiekkofanien nälkä on nyt suuri, joten on hienoa päästä tarjoamaan huippuseurojen otteluita jo ennen varsinaisen kiekkokauden käynnistymistä. Nopeatempoinen ja viihdyttävä formaatti on omiaan myös television välityksellä seurattavaksi. Syksyllä Liiga-lähetysten tuotanto siirtyy C Morelle, joten turnaus nostattaa samalla tunnelmaa kohti kauden käynnistymistä, kuvailee C Moren Liiga-lähetysten vastaava tuottaja Kalle Takala.

Formaatti leviää maailmalla

Uuden formaatin on tarkoitus olla oma kokonaisuutensa, jolle luodaan oma brändi ja arvo. SM-liigajoukkueet eivät halua puhua harjoituskauden turnauksesta.

Kolmella kolmea vastaan pelattavat ottelut ovat lisänneet suosiota maailmalla. Nuorten Olympialaisissa Lausannessa pelattiin näytöslajina tyttöjen ja poikien 3v3 -turnaus.

Pohjois-Amerikassa pyörähtää käyntiin vuonna 2021 kokonaan oma kolmella kolmea vastaan pelattava jääkiekkosarjakin, 3ICE. Uusi liiga on tehnyt tv-sopimuksen Yhdysvalloissa CBS:n ja TSN:n sekä Kanadassa RDS:n kanssa.

SM-liiga aloitti kolmella kolmea vastaan pelattavat jatkoajat vuonna 2015.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja