”Mukavaa antaa Kimille painetta” – takatukkansa menettänyt tallikaveri iloitsi Räikkösen tahdissa pysymisestä

Uransa ensimmäisen F1-pisteen napannut Antonio Giovinazzi iloitsi tallikaverinsa Kimi Räikkösen vauhdissa pysymisestä Alfa Romeon yllettyä kahteen pistesuoritukseen Itävallan GP:ssä.

Alku ei taaskaan luvannut hyvää italialaiskuskille, kun hän joutui päästämään heti ensimmäisellä kierroksella Ferrarin Sebastian Vettelin ja Red Bullin Pierre Gaslyn ohitseen. Samaan aikaan Kimi Räikkönen hyökkäsi pykälää ylempää kuutosruudusta peräti neljänneksi.

Räikköselle ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia pysyä nopeampien autojen perässä, ja kisan edetessä Alfa Romeot ajoivat maaliin peräkanaa sijoilla yhdeksän ja kymmenen.

Tallipäällikkönsä Frederic Vasseurin parturoimaksi joutunut Giovinazzi oli helpottunut MM-pistetilin avautumisesta Räikkösen hoidettua tähän asti Alfa Romeon MM-potin kasaan.

– Viimeinkin, ensimmäinen piste. Erittäin tasainen ja hyvä kisa. Minusta vauhtini oli samanlaista kuin Kimillä, Giovinazzi tiivisti RaceFans-sivuston mukaan.

– Oli mukavaa antaa vähän painetta Kimille, hän lisäsi Planet F1:n mukaan.

Giovinazzi sai paljon vastata takaa lähestyneen Racing Pointin Sergio Perezin haasteeseen, joten Räikkösen uhkaamiseen ei ollut resursseja. Hän myöntää tunteneensa painetta ilman pisteitä olemisesta.

– Paine tuli teiltä, kun sain joka viikonloppu kysymyksiä, että ”koska otat ensimmäiset pisteesi”, Giovinazzi sanoi medialle.

– Olin kuitenkin itse rento, ja suoritukseni paranivat kisa kisalta, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat