Muistatko vielä tämän Salkkarit-kohtauksen? Näin syntyi nimitys "Suppo" Taalasmaa

Karin autokorjaamo Taalasbiili on kokenut vuosien varrea monenlaisia muutoksia. Korjaamon toimitusjohtajana toimi aikoinaan "Suppo" Taalasmaa. 

Kari Taalasmaan legendaarinen autokorjaamo Taalasbiili on kokenut monenlaisia vaiheita Salatut elämät -sarjassa. Muistatko vielä, miten korjaamo sai alkunsa?

Sarjan alkaessa Kari vapautui vankilasta, eikä aikaakaan, kun Aleksi Salin ehdotti hänelle yhteisen korjaamon perustamista, sillä se oli ollut molempien haave jo lapsuudesta saakka.

Kari bongasi vapautuvan autokorjaamon ja Ulla lupasi lainata rahaa hänen ja Sepon lottovoitoista.

Kun Seppo sai kuulla asiasta, hän halusi mukaan autokorjaamobisnekseen. Seposta tuli toimitusjohtaja, tosin pienen kirjoitusvirheen takia hän on papereissa hetkellisesti "Suppo" Taalasmaa.

– Toimitusjohtaja Suppo Taalasmaa, herra peräpuikko, Kari Taalasmaa nauraa isälleen. 

Yritys pyörii hyvin, kunnes Kari onnistuu tuhoamaan asiakkaan auton. Hän yrittää lavastaa tuhoa onnettomuudeksi, mutta vakuutusyhtiö ei usko selitystä.

Rahapulassa oleva Kari saa idean. Hän menee yleisavaimilla sisään pihlajakatulaisten koteihin ja varastaa näiden omaisuutta. Kari jää kiinni ja palauttaa tavarat, tosin vääriin asuntoihin.

Kari suostuu rahapulassa Akin huumekauppoihin, mistä kuulevat pian kaikki vanhempia myöten. Aleksi suuttuu Karille ja irtisanoutuu Taalasbiilistä.

Kari alkaa olla epätoivoinen, kun vaikuttaa, että perhekin hylkää hänet. Kari yrittää itsemurhaa kaasuttamalla itsensä autoon Taalasbiilissä, mutta Aleksi pelastaa miehen viime hetkellä.

Seppo suuttuu Karin itsemurhayrityksestä, eikä uusi vuokrasopimusta autokorjaamolle. 

Ulla ja Seppo jäävät talonmiespestistään työttömiksi. Kari saa idean vaihtaa hyllytetyn firman, Taalasbiilin, toimialan huoltoyhtiöksi. Huoltoyhtiön nimeksi tulee Talotaikurit.

Toimitusjohtajaksi on taas päässyt kirjoitusvirhe, sillä siihen on merkattu ”Karita Alasmaa”. Toimitusjohtajaa halutaan haastatella tehtävään, minkä vuoksi Kari pukeutuu naiseksi, mutta menee lopulta isänsä kanssa omina itsenään paikalle.

Tarjous menee läpi ja niin Talotaikurit valitaan Pihlajakadun huoltoyhtiöksi. Vuosia myöhemmin, kun Kari palaa monien vaiheiden jälkeen takaisin Pihlajakadulle, hän ostaa vihdoin ikioman autokorjaamon Helsingistä. Sen nimeksi tulee jälleen Taalasbiili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja