Mainos

Muistatko vielä: Kankaanniemi sai Salmiakkikossun pois Alkosta

Juuri nyt myrskyn silmässä oleva kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps) on ollut otsikoissa ennenkin.

Kankaanniemi oli ministeriaikanaan ja kristillisdemokraattien (aiemmin Suomen Kristillinen Liitto) puheenjohtajana kiistelty henkilö. Hänet muistetaan ennen kaikkea Salmiakkikossua vastaan käydystä kampanjasta, jonka seurauksena juoma vedettiin pois Alkon hyllyiltä.

Salmarin suosio oli suurimmillaan 1990-luvun alkuvuosina. Sitä sai Alkosta Koskenkorvaa halvemmalla, liköörin hinnalla.

Salmiakin makuinen viina näytti maistuvan liian hyvin myös nuorille. Tuolloin kehitysyhteistyöministerinä toiminut Kankaanniemi alkoi tehdä töitä juoman saamiseksi pois Alkosta. Kankaanniemi onnistuikin aikeissaan, ja Salmiakkikossu poistui Alkon valikoimista muutamaksi vuodeksi. Ravintoloista sitä vielä sai.

Salmiakkikossu tuli jälleen myyntiin vuonna 1995. Juoma oli nyt laimeampaa, eikä hintaetua Koskenkorvaan nähden enää ollut.

Erosi hallituksesta - ei saanut äänestää EU-jäsenyyttä vastaan

Kankaanniemi teki pitkän poliittisen uran kristillisdemokraattien riveissä ennen liittymistään perussuomalaisiin. Hän toimi kristillisten kansanedustajana 1987-2011 ja oli tuolloisen Suomen kristillisen liiton puheenjohtaja 1989-1995. Samalla hän oli Esko Ahon hallituksen alkoholiasioista vastannut kehitysyhteistyöministeri.

Kankaanniemi erosi kesällä 1994 Ahon hallituksesta, kun Aho ei sallinut hänen äänestää Suomen EU-jäsenyyttä vastaan. Hän ei tukenut myöskään Suomen liittymistä yhteisvaluuttaan.

Kankaanniemi erosi hieman yllättäen kristillisten riveistä 2011. Hän kertoi muun muassa Keskisuomalainen-lehdelle, että ratkaisun taustalla ovat eduskunnan päätös kasvattaa Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen takauksia sekä hallituksen kaavailema kuntauudistus.

Kesällä 2013 Kankaanniemi liittyi perussuomalaisten jäseneksi. Jo edellisvuoden syksyllä hänet oli valittu Uuraisten kunnanvaltuustoon sitoutumattomana perussuomalaisten listalta. Hän on ollut myös perussuomalaisten eurovaaliehdokas.

Kankaanniemi oli myös presidenttiehdokkaana 1994. Hän sai prosentin annetuista äänistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja