Muistatko vielä itkuisan haastattelun? Se pelasti Hurstin avun, hevibändi Metallicakin lahjoitti jättisumman: "Tällä hetkellä tilanne on äärettömän hyvä"

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön eli tuttavallisemmin Hurstin valinnan varasto tyhjennettiin tänään Helsingin Mellunmäessä. Tavarat annettiin niitä tarvitseville.

Tarjolla oli kaikenlaista aina vaatteista kodintarvikkeisiin. Ne on saatu lahjoituksina viimeisen viiden vuoden aikana.

– Meillä on sellainen periaate, että lahjaksi kun olette saaneet, lahjaksi antakaa, Heikki Hursti sanoo.

Yhdistyksen johdossa tapahtui viime vuonna muutos, kun Heikin, 65, tytär Sini hyppäsi toiminnanjohtajaksi. Se ei ole vähentänyt Heikin työntekoa.

– Teen täyspainoisesti maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin on vähän löysempää, mutta tämä päivä on vähän kiireisempi, Heikki Hursti kertoo.

Tunteikas haastattelu

Hurstin valinta tunnetaan pitkäjänteisestä työstä vähävaraisten parissa. Apua on aina tarjottu, vaikka aina ei ole yhdistykselläkään mennyt kovin hyvin.

Heikki kertoi MTV:n haastattelussa tammikuussa 2018, että rahat ovat lopussa.

– Siinä itkut itkettiin toimittajan kanssa, Heikki Hursti muistelee toimittaja Joanna Kuvajan kanssa tehtyä haastattelua.

Tunteellinen haastattelu sai aikaan kampanjan, ja yhdistyksen taloudellinen tilanne alkoi elpyä kohisten.

Katso tunteikas haastattelu tästä:

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Metallica lahjoitti suuren summan

Avuksi riensivät niin yritykset, yhdistykset kuin rockmaailman kirkkaimmat tähdet. Hurstille hynää -kampanja huomioitiin muun muassa tukikonsertein legendaarisella Tavastia-klubilla.

Suuren yleisön huomion herätti Metallica-yhtyeen 25 000 euron lahjoitus yhtyeen Suomen-konsertin yhteydessä toukokuussa 2018.

– Tällä hetkellä on äärettömän hyvä tilanne, Heikki Hursti kertoo.

– Apua tullaan antamaan jatkossakin, Sini Hursti lupaa. 

Lue myös:

    Uusimmat