Muistatko vielä Glee-sarjan tähden? Yhdessä yössä teini-idoliksi noussut Cory Monteith menehtyi yliannostukseen vain 31-vuotiaana

0:50
Piru-järvellä hukkuneen Glee-näyttelijän viimeiset hetket ennen katoamista tallentuivat valvontakameraan

Cory Monteithin kuolema vuonna 2013 nousi valtavaksi kansainväliseksi suru-uutiseksi. 

Glee-sarjan tähtenä tunnetuksi tullut näyttelijä Cory Monteith olisi viettänyt tiistaina 11. toukokuuta 39-vuotissyntymäpäiviään. Näyttelijä löydettiin kuitenkin 13. heinäkuuta vuonna 2013 kuolleena hotellihuoneestaan. Monteith oli kuollessaan 31-vuotias ja kuolinsyynä oli heroiinin ja alkoholin tappava yhdistelmä. 

Monteith tunnettiin parhaiten Finn Hudsonin roolista hittisarjassa Glee. Siviilissä näyttelijä kamppaili riippuvuuksien kanssa teini-iästä lähtien ja jätti koulut kesken ollessaan 16-vuotias. Ollessaan 19-vuotias Monteithin perhe puuttui asiaan ja laittoi teinipojan kuntoutukseen, jonka myötä tämän näyttelijän ura sai tuulta siipiensä alle pienten elokuvaroolien muodossa.

Glee-sarjasta Monteith sai Finn Hudsonin roolin vuonna 2009. Sarja singahti välittömästi starttinsa jälkeen valtavan suosioon ja teki nuorista näyttelijöistä valtavia kansainvälisiä tähtiä sekä teini-idoleita. Glee-roolin lisäksi Monteithin näyttelijäntöihin lukeutuivat muun muassa elokuvat Monte Carlo sekä Sisters & Brothers.

Vaikka menestystä tuli näyttelijänä, kamppaili Monteith henkilökohtaisessa elämässään samojen demonien kanssa, jotka olivat riivanneet häntä teini-iästä lähtien. Muutamia kuukausia ennen kuolemaansa Monteith oli käynyt läpi kolmen kuukauden vieroitushoidon. 

Vancouverilaisen hotellin henkilökunta löysi Monteithin kuolleena hotellihuoneestaan vuoden 2013 heinäkuussa. Henkilökunta meni huoneeseen tavoittelemaan näyttelijää, joka ei ollut kirjautunut huoneestaan ajoissa pois. Poliisien mukaan Monteith oli ollut edellisenä iltana viettämässä iltaa ystäviensä kanssa. 

– Huoneessa oli todisteita, jotka viittasivat vahvasti huumeiden yliannostukseen, poliisi kommentoi asiaa tuolloin.

Monteith seurusteli tuohon aikaan Glee-vastanäyttelijänsä Lea Michelen kanssa, joka esitti sarjassa Finn Hudsonin tyttöystävää Rachel Berrya. 

– Minulla on vain onnellisia muistoja Corysta. Hän ei ollut addiktionsa – joka valitettavasti voitti. Mutta se ei ollut kuka hän oli. Cory sai minut tuntemaan itseni kuningattareksi päivittäin. Siitä lähtien, kun hän sanoi, että "olen poikaystäväsi" rakastin häntä joka päivä ja kiitän häntä siitä, että hän oli kaikista paras poikaystävä ja sai minut tuntemaan oloni kauniiksi, Michele kommentoi Monteithin kuoleman jälkeen. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja