Muistatko tämän? Viiman video nostalgisesta Muumikellosta sai ristiriitaisen vastaanoton: "Toiset yhdistävät sen iloisen laulun traumaattisiin aamuherätyksiin"

Muistatko tämän? Viiman video nostalgisesta Muumikellosta sai aikaan ristiriitaisen vastaanoton:"Toiset yhdistävät sen iloisen laulun traumaattisiin aamuherätyksiin" 0:17
Kuuntele videolta, miltä nostalgisen Muumikellon herätysääni kuulostaa!

Tamperelainen sarjakuvataiteilija Viima Äikäs haaveili lapsesta saakka Muumi-herätyskellosta, mutta toive toteutui vasta aikuisiällä. Video nostalgisesta kellosta sai aikaan ristiriitaisia tunteita ihmisissä.

Kuuntele artikkelin alussa olevalta videolta, miltä nostalgisen Muumikellon herätysääni kuulostaa!

– En omistanut itse tällaista kelloa 90-luvulla, mutta serkullani oli vastaava Niiskuneiti-versio, Äikäs kertoo.

– Olin siitä todella kateellinen ja haaveilin aikuiseksi asti sellaisen omistamisesta. Muumikello ei koskaan lähtenyt päästäni, vaan haaveilin siitä iät ja ajat.

Muumikelloja löytyi useasta kodista 1990-luvulla. Niitä oli kahta mallia, Niiskuneitiä ja Muumipeikkoa.

Nykyisin 28-vuotias Äikäs oli maininnut haaveestaan ystävälleen. Täysin yllättäen ystävä olikin sellaisen löytänyt ja antoi sen hänelle lahjaksi.

– En vieläkään tiedä, miten Kristo onnistui kyseisen kellon löytämään sen ollessa jo aika harvinaislaatuinen, varsinkin näin ehjänä, hän iloitsee.  

Viima jakoi kellon nostalgisesta herätysäänestä videon Tiktok-palveluun. Vastaanotto oli osin ihastunut, osin kauhistunut.

– Toiset ihastelevat kateellisena ja muistelevat lapsuuttaan, toiset kauhistuvat ja yhdistävät Muumikellon iloisen laulun traumaattisiin aamuherätyksiin tai pitävät kelloa muuten vaan pelottavana, Äikäs kertoo.

Kissa hyökkäilee kellon kimppuun

Äikäs pitää kelloa kotonaan olohuoneessa esillä, ja kertoo sen toimivan moitteettomasti.

Tyttöystävä Rosa ja lemmikkikissa eivät ole asiasta niin innoissaan, koska he Äikkään mukaan kammoavat kellon ääntä. Muumin soidessa kissa hyökkää sen kimppuun.

– Onhan se vähän kirottu, Äikäs toteaa.

– Välillä tulee pohdittua mitä siinä sitten tekisi, jos se alkaisi keskellä yötä itsekseen laulamaan.

Kello on kuitenkin Äikkään aarre, joten siitä ei olla luopumassa. Kompromissina herätysääni on poissa käytöstä, ja kello toimittaa koristeen virkaa.

Kuuntele artikkelin alussa olevalta videolta, miltä nostalgisen Muumikellon herätysääni kuulostaa!

Lue myös:

    Uusimmat