Muistatko nämä hulvattomat sketsihahmot maailmalta?

Putous-sarjan voittohahmo Munamiehellä on suosiostaan huolimatta vielä matkaa taivallettavana. Nämä televisiosta tutut sketsihahmot maailmalta eivät unohdu kulumallakaan.

Borat Sagdiyev

Britannianjuutalaisen koomikko Sacha Baron Cohenin luoma hahmo Borat Sagdiyev on herättänyt laajalti sekä ihastusta että närää. Kuvitteellinen kazakstanilainen journalisti esiintyi säännöllisesti muun muassa Cohenin tähdittämässä Da Ali G Showssa.

Boratille ominaista on seksistinen ja rasistinen ote haastateltaviinsa. Lisäksi hahmo viljelee väärää tietoa Kazakstanista, mistä maan hallinto lopulta kimpaantui. Myös Boratin juutalaisvastaiset kommentit ovat herättäneet närää. Vuonna 2006 Borat taipui nimikkoelokuvaksi, jonka sisällöstä syntyi jälleen yksi mediakohu.

Mr. Bean

Brittikoomikko Rowan Atkinsonin luoma ja esittämä Mr. Bean on esiintynyt sekä omassa nimikkosarjassaan, elokuvissa että animaatiohahmona (Suomessa nimellä Nolojen tilanteiden mies).

Nolojen tilanteiden mies pyrkii ratkaisemaan ongelmat omilla konsteillaan. Lopputulos on useimmiten vähemmän mairitteleva. Hahmon ilmerepertuaari on omaa luokkaansa.

David Brent

Ricky Gervaisin esittämä itseriittoinen pomo David Brent on komediasarjojen piirissä käsite. Brittiläinen The Office (suomeksi Konttori) kertoo kuvitteellisten työntekijöiden arjesta brittiläisessä teollisuuskaupungissa sijaitsevassa paperiyrityksessä. Konttoria tehtiin fanien harmiksi vain kaksi tuotantokautta, joskin sarjasta nähtiin myöhemmin amerikkalainen versio.

Konttori muistuttaa toteutustapansa myötä dokumenttia, mutta tosiasiassa sarja parodioi dokumenttiohjelmia komiikan avulla. Konttorin keskipiste David Brent pitää itseään lahjakkaana koomikkona ja kaikkien ylimpänä ystävänä, kun tosiasiassa henkilöstö vitsailee hänestä jatkuvalla syötöllä.

Edina Monsoon ja Patsy Stone

Todella upeeta -sarjan (Absolutely Fabulous) kunniaa on mahdoton eritellä kahden päähahmon, Edina Monsoonin (Jennifer Saunders, sarjan käsikirjoittaja) ja Patsy Stonen (Joanna Lumley) välillä.

Edina on kapinallinen, teini-ikäisen tasolle jämähtänyt yksinhuoltaja, joka elää arkeaan vailla vastuun häivää. Paras ystävä Patsy ei jää menossa kakkoseksi lukuisine paheineen, joita ovat muun muassa alkoholi, huumeet ja nymfomania. Edinan tytär Saffron (Julia Sawalha) yrittää parhaansa mukaan tasoittaa menoa. Sarjaa tehtiin vuosina 1992−2005.

Larry Sanders

Hillitön talk show -isäntä Larry Sanders veti yleisön polvilleen vuonna 1992, kun The Larry Sanders Show näki päivänvalon. Neuroottista ja turhamaista hahmoa esitti stand up -koomikko Garry Shandling.

The Larry Sanders Show kietoutui Larry Sandersin ja muun henkilökunnan työn ja yksityiselämän ympärille. Lisämausteena kuvitteellisessa show'ssa vieraili tosielämän julkkiksia omina itsenään. Uudenlainen lähestymistapa kuvata keskusteluohjelmaa poiki tuotannolle yhteensä 24 tunnustusta. Sarjaa tehtiin vuosina 1992−1998.

Dame Edna

Australialaiskoomikko Barry Humphriesin luoma hahmo Dame Edna on naurattanut yleisöä 1950-luvulta asti. Humphries on esiintynyt Dame Ednana laajalti aina televisiota, komediaklubeja ja isoja estradeja myöten.

Hahmon menestyksen salaisuus on muuntautumiskyky. Alkujaan Dame Edna oli kotirouva, joka tarkasteli satiirin keinoin australialaisen lähiöelämän konservatiivisuutta. Vähitellen Dame Ednasta sukeutui elämää suurempi persoona, joka ei epäröi hämmentää soppaa aiheen kuin aiheen suhteen.

Hyacinth Bucket

Brittihahmojen aateliin lukeutuu myös "The lady of the house" Hyacinth Bucket. 1990-luvulla tehdyn Pokka pitää -sarjan (Keeping up appearances) keskeistä hahmoa tulkitsi Patricia Routledge.

Sarjassa keskiluokkainen kotirouva tavoittelee kaikin keinoin yläluokkaista elämäntyyliä. Sukunimensä, joka tarkoittaa ämpäriä, Hyacinth lausuu muodossa Bouquet (kukkakimppu). Puolisolla, naapureilla ja muilla viattomilla sivuhenkilöillä riittää kestämistä vaativaisen rouvan mielenoikuissa.

Lähteet: Wikipedia, www.imbd.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja