Muistatko maajussi-Jannen? Tuli kaapista vain hetkeä ennen ohjelmaa: "Moni sai lukea siitä kaupan seinältä"

0:41
Janne Pietikäinen nousi kymmenen vuotta sitten otsikoihin ensimmäisenä homoseksuaalina Maajussille morsian -ohjelmassa – näin hän on kymmenessä vuodessa muuttunut!

Janne Pietikäinen tuli laajemmin ulos kaapista osallistuttuaan kymmenen vuotta sitten Maajussille morsian -ohjelmaan. 

Janne Pietikäinen hurmasi kymmenen vuotta sitten suomalaiset televisionkatsojat leppoisalla olemuksellaan Maajussille morsian -ohjelmassa. 

Tuolloin 26-vuotias nuorimies työskenteli Ylä-Savossa Pielavedellä sijaitsevalla maitotilalla, joka oli vielä silloin kuolinpesä. Vuosi myöhemmin tilalla tapahtui sukupolvenvaihdos ja Pietikäinen otti ohjat käsiinsä. 

Nyt Pietikäinen suostuu palaamaan hetkeksi kymmenen vuotta ajassa taaksepäin, yrittäen pinnistellä muistoja siitä, kun oli mukana rakastetussa televisio-ohjelmassa ja mitä sen jälkeen on oikein tapahtunut. 

"Kuvausten aikaan olin kyrpä otsassa"

Pietikäinen muistelee osallistumistaan ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä kuvaukset olivat hänelle rankka rupeama. Hän tunsi jo alusta alkaen, ettei hänelle voi syttyä sen suurempaa romanssia puolisoehdokkaiden kanssa. 

– Silti minun piti mennä loppuun saakka, jotta saataisiin se ohjelma kuvattua. Se oli hirmu rankkaa, Pietikäinen toteaa puhelimeen leppoisalla Savon murteella, samalla kun tekee töitä. 

– Toisaalta ohjelman kautta sain paljon ystäviä. Kyllä näin kymmenen vuotta jälkeen päin ne plussat voittavat miinukset. Kuvausten aikaan olin ihan kyrpä otsassa, hän heittää pilke silmäkulmassaan. 

Pietikäinen paljasti tuolloin MTV Uutisille, että kirjeiden joukossa oli ollut mielenkiintoinen persoona, joka ei ollut tullut kuitenkaan farmiviikolle. 

– Se yksi, josta olin ehtinyt kiinnostua ennen farmiviikkoa ehti pariutua. Näimme myöhemmin kavereina kahvin merkeissä, mutta silloin jo aisti, että ei siitä olisi kumminkaan mitään tullut. Ei siinä ollut minkään sortin kipinää. 

"Seksuaalinen suuntautuminen luki kaupan seinällä"

Pietikäinen kertoo tulleensa kaapista ulos laajemmin ohjelman kautta. Hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan nousi myös pienenmoinen kohu, sillä Maajusseissa ei ollut aiemmin tavattu homoseksuaalia. 

– Moni tuttu sai lukea seksuaalisesta suuntautumisestani kaupan seinältä, sillä se oli vielä tuolloin niin tuore tapaus. 

Janne Pietikäinen kertoo "ukkoutuneensa" kymmenessä vuodessa, katso videolta, miltä hän näytti osallistuessaan Maajussille morsian -ohjelmaan!

Pietikäinen tuntee kasvaneensa kymmenen vuoden aikana paljon. 

– Näin jälkeenpäin ajateltuna olin vielä tuolloin hyvin raakile. Onhan sitä kasvanut tässä vuosien aikana hyvin paljon ja käsitys siitä, minkälaista on olla homoseksuaali, on laajentunut valtavasti. Olen saanut tutustua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, en vielä kymmenen vuotta sitten tuntenut montakaan. 

Vastapainoa

Osa saattaa muistaa Pietikäisen Ylen televisiodokumentti Kuningas Matti ja ysäristeistä vuodelta 2015, jossa kuvattiin ysärimusiikin faneja ja heidän arkeaan. Osalle piirtyi mieleen, kun leppoisa maajussi lauleli traktorin kyydissä Leila K:n kappaletta Electric

Edelleen Pietikäisen yksi intohimon kohteista on ysärimusiikki ja hän saattoi ajaa aikaa ennen koronaa illaksi parin tunnin matkan päähän keikalle. 

Aikaisemmin eturivissä bailaava mies taittaa tanssinsa nykyisin tuvassaan. 

– En tiedä, miten sitä osaa enää sitten keikalle lähteä koronan jälkeen, nimittäin se vaatii aika paljon keikkakuntoa. Nyt ei tarvitse laittaa kuin striimi päälle ja kuunnella keikka. 

Pietikäiselle onkin elämässä tärkeää myös maatilan ulkopuolinen elämä – ystävät ja musiikki. 

–  Pitää täältä välillä lähteä pois, jotta pää pysyy kasassa. Viime kesänä en koronan vuoksi voinut matkustella niinkään luottamustoimien ja keikkojen perässä kotimaassa ja ulkomailla, joten kävin ystävien luona kyläilemässä, joita en muuten ole ehtinyt nähdä. Silloin karjaa hoiti lomittaja. 

Onni ei ole muiden harteilla

Osa muistaa edelleen Pietikäisen Maajusseista ja esimerkiksi keikoilla ja festareilla ihmiset saattavat tulla rupattelemaan hänen kanssaan. 

– Usein on kiinnostuttu siitä, että olenko löytänyt rinnalleni jonkun. Sitten kun vastaus on kielteinen, niin voivotellaan, että ”voi, kyllä sinäkin vielä joskus jonkun löydät”, mies naurahtaa. 

Pietikäiselle on kuitenkin tärkeää, että hänen onnensa ei ole riippuvainen muista ihmisistä. 

– Olen tällainen vanhapoika. En ole mikään ammattirakastuja ja mieluummin olen itsekseni kuin paskassa parisuhteessa. En ole sellainen, jonka vierellä pitäisi aina olla joku, eikä niin, että onneni olisi muiden harteilla. 

Mies ei kaihda treffailua, mutta samassa hän toteaa, ettei muista milloin olisi käynyt sellaisilla. 

–En minä miehiä karta, jos joku sopiva treffailukumppani tulee kohdalle, mies toteaa samalla, kun maatilan lehmät ammuvat taustalla.  

Haluatko kohdata elämäsi rakkauden? Tapaa tulevan kauden maajussit ja kirjoita kirje potentiaaliselle ehdokkaalle. Pääset katsomaan ohjeet tästä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja