Muistatko Linnan juhlien jatkoja kohauttaneen vilautuksen? Rintansa paljastanut aktivisti sai pysäyttävän kirjeen: "Mulla on kotona virallinen dokumentti"

4:32
Sandra Marins oli mukana järjestämässä Suomen ensimmäistä tissiflashmobia.

Feministiaktivisti Sandra Marinsin vilautuksesta Linnan juhlien jatkoilla tehtiin rikosilmoitus.

Vuoden 2019 itsenäisyyspäivänä kohistiin Linnan juhlien jatkoilla hotelli Kämpissä sattuneesta välikohtauksesta, kun Roope Salminen & Koirat -yhtyeen esityksen aikana Ylen suorassa lähetyksessä nähtiin vilautus. 

Kyseessä oli feministiaktivisti Sandra Marins, joka paljasti esityksen aikana vasemman rintansa televisiokameroille. Tapaus sai runsaasti huomiota ja herätti keskustelua erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

Marins julkaisi omalla Instagram-tilillään päivityksen tiistaina 18. helmikuuta, jossa hän kertoi tapauksen jälkimainingeista. Marinsin mukaan hän sekä hänen ystävänsä, niin ikään Linnan juhlien jatkoilla ollut Säde Vallarén saivat kohun jälkeen useita tappouhkauksia, joita selvitettiin poliisin kanssa. Tässä yhteydessä Marins sai tietää, että hänestä itsestään oli myös tehty rikosilmoitus. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Sain joulukuussa tietää, etttä vasenta nänniäni vastaan oli tehty useampi rikosilmoitus nimikkeellä "sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen". Tämä selvisi, kun olin yhteydessä poliisiin minuun koskevista tappouhkauksista, johon vastattiin että "btw sinuakin vastaan on tehty rikosilmoituksia", Marins kirjoittaa päivityksessään.

Marins kertoo saaneensa nyt helmikuussa kirjeen, jossa kerrottiin, että hänestä tehdyn rikosilmoituksen esitutkinta lopetetaan syyttäjän päätöksellä. 

– No nyt! Mulla on kotona virallinen dokumentti, joka sanoo, että naisoletettu nänni ei ole genitaali eikä defaulttina seksuaalinen, Marins kirjoittaa. 

Tämä tapaus ei siis etene oikeudenkäyntiin. Rikoslain mukaan sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta voidaan tuomita maksamaan sakkoja tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.