Muistatko kauhujen vesiliukumäen, joka repii pöksyt ja huuhtelee vähän liiankin hyvin? Tässä MTV Uutisten ikimuistoisimmat testit!

"Tuntui kuin sinne olisi työnnetty painepesuri"– moni kertoo satuttaneensa ahterinsa vesipuiston liukumäessä 3:26
Tässä vesipuisto Serenan vesiliukumäki, joka kauhukertomusten mukaan repii housut laskijaltaan huuhtoo vähän liiankin voimakkaasti.

Ilmassa leijuva teltta, kauhujen vesiliukumäki ja matala alikulkutunneli. Tätä kaikkea MTV Uutisten toimittajat ovat testanneet.

Miltä kuulostaisi vesiliukumäki, joka kauhukertomusten mukaan repii laskijaltaan pöksyt vesipuistossa? Asiasta oli otettava selvää, siksi MTV Uutisten toimittaja Jere Silfsten uskaltautui laskemaan alas hurjassa maineessa olevaa liukumäkeä.

Vesiliukumäki ei ole kategoriassaan ainut kerta, kun toimittajien uteliaisuus ja uskaliaisuus on laitettu likoon. 

Ilmassa leijuva teltta

Kesä on telttailun aikaa. Siksi MTV Uutiset Live lähti kesälomakauden kunniaksi testaamaan, miten teltta pystytetään puiden väliin ilmaan.

Tätä metsien ihmettä kutsutaan muuten tentsileksi. Se on teltan ja riippumaton sekoitus, joka näyttää teltalta, mutta roikkuu puiden varassa.

Minkälainen on ilmassa leijuva teltta? MTV Uutiset testaa jännittävää puumajoitetta 4:43

Klaustrofobien painajainen?

Helsingin Koskelassa sijaitsee alikulkutunneli, josta kulkeminen voi olla haasteellista: ainakin, jos olet hyvin pitkä tai et pidä ahtaista paikoista.

Tällä alikulkutunnelilla on korkeutta vain kaksi metriä. MTV Uutisten toimittaja Juho Lauri testasi, miten alikulkutunnelista kulkeminen onnistuu erilaisilla kulkuvälineillä.

Onko tässä Helsingin matalin alikulkutunneli? MTV Uutiset Live katsasti Koskelan painajaismaisen kulkureitin ja kokeili, kolahtaako pää kattoon 2:15

Helsingin lokkiongelma on todellinen

Suomen pääkaupungin kesään kuuluvat lokit. Helsinki on vuosia käynyt taistelua lokkien röyhkeyttä vastaan, mutta ilmeisen tuloksetta. 

Ihmisten eväisiin ja jäätelöön mieltyneet linnut ovat erityisen röyhkeitä alkukesästä, kun niillä on pieniä poikasia ruokittavanaan. Jäätelö ei toimittajan kädessä pysynytkään pitkään, ennen kuin ensimmäinen lintu näki tilaisuutensa tulleen.

Röyhkeä lokkilauma keskeytti haastattelun – jäätelön syönti osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi 7:36

Onko tämä oikeasti kypärä?

Oletko kuullut pyöräilykypärästä, joka tunnistaa törmäystilanteen, laukeaa ja täyttyy ilmasta? Ruotsalainen keksintö, ilmatyynykypärä, pamahtaa auki 0,1 sekunnissa  ja peittää onnettomuustilanteessa pään, kaulan ja niskan alueita.

Kypärän toimivuus laitettiin MTV Uutisten kokeessa testiin. Rohkea rokan syö, tässä tapauksessa Juho Lauri. Näin hän itse kommentoi kypärää testin aikana.

– Mietin, että aukeaako tämä ollenkaan? Olenko ihan varma, mihin olen ryhtynyt? Mutta kypärä toimi.

– Työkaverit sanoivat, että näytän ihan Mozartilta. Lisäksi tämä tulee ladata, mikä tuntuu hieman ahdistavalta.

Lue myös:

    Uusimmat